مطالعه ای بر توان اقتصادی و راهبرد جمهوری اسلامی ایران در بازار نفت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF14_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
دانشجو ی - دکتری علوم سیاسی/ سیاست گذاری عمومی ، دانشکده حقوق و علوم سیاسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحداصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
چکیده
صنعت نفت همواره بیشترین نقش را در تحقق رشد اقتصادی ایران داشته است. بااینحال، برای آنکه این رشدبتواند مستمر و پایدار باشد، باید افزون بر افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز، طرح های بهینه سازی مصرف انرژی وبهره وری در این صنعت با تکیه بر توان مردمی و بخش خصوصی در اولویت قرار گیرد. اقتصاد در ایران طی دورهپس از پیروزی انقلاب اسلامی با تحریم های متنوع رو به رو بوده است در طی سال های اخیر این تحریم به صورتهوشمند و چند لایه در آمده که کارکرد معمول و اجرای برنامه در اقتصاد ایران را به طور جدی با مشکل رو به روکرده است. راهبرد اقتصاد تفاوتی در مقابل الگوی تحریم اقتصاد ی فوق طرح شده که یک ی از اجزای مهم آنقاعده گذاری برای نرخ بندی ارز است. همچنین یکی از مشکلات اساسی کشورهای دارنده نفت و به خصوص ایران ،تامین بودجه طرح های توسعه ای و عمرانی ازطریق درآمدهای نفتی است. در بیشت راین کشورها بخش نفت ازسهم ارزش افزوده بالایی در تولید ناخالص داخلی برخوردار است. افزایش شدید درآمدهای نفتی در حالی کهبه عنوان یک ثروت طبیعی تلقی می شود به بلای اقتصادی تبدیل شده است. به طور کلی در کشورهای نفتیموضوع صادرات نفت خام همواره پیچیدگی های بسیاری در نحوه فروش، نحوه قیمت گذاری و نوع قرارداد داشتهاست؛ چرا که این کالای راهبردی علاوه بر عوامل اقتصادی چون عرضه و تقاضا، به شدت تحت تاثیر سیاستکشورها، روابط بین الملل و حوادثی است که در دنیا رخ می دهد. در ایران، درآمد بخش نفت نزدیک به ۲۰ درصدتولید ناخالص داخلی GDP ، حدود ۸۰ درصد کل صادرات و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد بودجه دولت را تشکیلمی دهد. موضوع مکانیزم فروش وصادرات نفت، از اهمیت بسیار قابل توجهی برخوردار است. همچنانکه در اینسال ها، تحریم و کاهش صادرات نفت ایران، اهمیت این موضوع را افزایش داده است. در این مقاله به مطالعه ای برتوان اقتصادی و راهبرد جمهوری اسلامی ایران در بازار نفت می پردازیم.کلیدواژه ها
توان اقتصادی، راهبرد، جمهوری اسلامی ایران، بازار نفت.مقالات مرتبط جدید
- مدل مفهومی مشارکت مردمی در حوزه حکمرانی
- هوش مصنوعی و نقش آن در سلامت و پزشکی با نگاه به آینده
- مقدمه ای بر نقش دکترین بسیج در تحول درونی ساختارهای پیشاانقلابی (مطالعه نمونه موردی ستاد رسیدگی به وضع مصدومین و مجروحین زمان جنگ)
- آمادگی و مقابله با تهدیدات جنگ نوین با نگاهی به آینده
- تحلیل چرایی و چگونگی تاب آوری اجتماعی جامعه ایران در دوران دفاع مقدس
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.