بحران یمن و پیامدهای امنیتی آن برای جمهوری اسلامی ایران و عربستانسعودی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF14_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 184
نویسندگان
دکترای روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، گروه روابط بین الملل
دانشجوی دکتری روابط بین الملل، گروه حقوق و علوم سیاسی، پردیس دانشگاه تهران، تهران، ایرا ن
چکیده
در پی تحولات موسوم به بهار عربی در سال ۲۰۱۱ ، بسیاری از کشورهای عربی، بویژه کشوریمن دچار بحران داخلی شده و به صحنه رقابت کشورهای ایران و عربستان به عنوان رهبران بلوکشیعه و سنی منطقه خاورمیانه و خلیج فارس درآمدند. در پی استعفای منصور هادی و قدرت گیریحوثیها و متعاقب آن، حمله نظامی عربستان سعودی در مارس ۲۰۱۵ به یمن، تحولات این کشوراز اهمیت مضاعفی برای کشورهای ایران و عربستان برخوردار شده است. هدف پژوهش حاضر ضمنبررسی تحولات یمن و بحرانهای ناشی از آن، بررسی پیامدهای تحولات این کشور بر امنیت ملیجمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی است. سوالی که در این راستا مطرح می شود این استکه بحران داخلی یمن و جنگ عربستان و ائتلاف عربی علیه یمن چه پیامدهایی بر امنیت ملی ایرانو عربستان دارد؟ با توجه به اهمیت استراتژیکی و ژئوپلیتیکی زیاد یمن برای کشورهای ایران وعربستان سعودی، و همچنین تلاش این دو کشور برای سرکردگی منطقهای و اعمال نفوذ درکشورهای منطقه در راستای رقابت های ایدئولوژیکی، این فرضیه شکل می گیرد که موفقیت هر کشوردر بحران یمن به منزله شکست دیگری و بنابراین تضعیف جایگاه منطق های و به خطر افتادن امنیتملی آنها تلقی می شود. به منظور بررسی بحران یمن و پیامدهای آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامیایران و عربستان از نظریه واقع گرایی تهاجمی بهره گرفته شده و با روش توصیفی-تحلیلی این موضوعبررسی و تحلیل شده استکلیدواژه ها
تحولات یمن، جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، واقع گرایی تهاجمی،امنیت ملی.مقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.