نقش زنان در گذار به دموکراسی در کشورهای عربی در قرن ۲۱
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF14_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 135
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده
فرایند دموکراسی یک فرایند پیچیده و غیرقابل پیش بینی می باشد. بیداری اسلامی در کشورهای عربیآفریقا و خاورمیانه را می تواند از بعدهای مختلف موردبررسی قرار داد. در پژوهش حاضر سعی شده استنقش زنان در گذار به دموکراسی در کشورهای عربی را موردبررسی قرار دهد. امروزه یکی از بحث هایمهم نابرابری مسئله نابرابری جنسیتی است؛ که بسیار موردبررسی قرار گرفته است. نقش زنان در بهارعربی از سال ۲۰۱۱ م. و در اعتراضات مسالمت آمیز شروع شد. آنها فعالانه در درگیرهای و حتیدرگیری های خونین نیز درگیر شدند. در این کشورهای مردان بیش از حد بر امور مسلط هستند اما زنانبا پیشرفت در سواد و آموزش عالی در کشورهایی مانند تونس، مصر، لیبی، یمن و سوریه در خط مقدم انقلاب قرار گرفته اند. لذا نگارنده در این پژوهش به دنبال پاسخ به این دو پرسش بوده که «زنان کشورهای عربی از چه جایگاهی در گذار این کشورها به سوی دموکراسی برخوردار هستند» و نیز «بهار عربی چه تاثیری بر حضور زنان در جوامع عربی داشته است؟» برای پاسخ به این پرسش های با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانهای، منابع اینترنتی و مقالات و کتب مختلف این فرضیات را مطرح شده که با توجه به حضور و نقش زنان در تحولات سیاسی اجتماعی از سال ۲۰۱۱ م. باید گفت نقش زنان در این کشورهای با توسعه ارتباطات و آگاهی بخشی دچار تغییر شدهو توانسته اند در بحث دموکراسی این کشورهای مثبت عمل کنند؛ بنابراین امروزه زنان بخش مهمی از نیروهای مهم کنشگر و سیاسی این کشور را تشکیل می دهند. آن تصویر که از زنان عرب به عنوان ز نانیمنفعل و قربانیان بیصدا وجود داشته در طی سال های اخیر تغییر کرده است و آنان در اعتراضاتکشورهای خود شرکت فعال دارند.کلیدواژه ها
دموکراسی، تحولات سیاسی اجتما عی ، زنان، مصر، لیبی ، تونسمقالات مرتبط جدید
- مدل مفهومی مشارکت مردمی در حوزه حکمرانی
- هوش مصنوعی و نقش آن در سلامت و پزشکی با نگاه به آینده
- مقدمه ای بر نقش دکترین بسیج در تحول درونی ساختارهای پیشاانقلابی (مطالعه نمونه موردی ستاد رسیدگی به وضع مصدومین و مجروحین زمان جنگ)
- آمادگی و مقابله با تهدیدات جنگ نوین با نگاهی به آینده
- تحلیل چرایی و چگونگی تاب آوری اجتماعی جامعه ایران در دوران دفاع مقدس
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.