مصوبات اقتصادی اثرگذار بر وضعیت تجارت و صنعت از سوی مجلسشورای ملی (از دوره اول تا پنجم)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF14_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 105
نویسندگان
دانشجوی دکتری تاریخ ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
استادیار گروه تاریخ دانشگا ه آزاد اسلامی واحد شبستر
استادیاربازنشسته گروه تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
استادیاربازنشسته گروه تاریخ دانشگاه فرهنگیان
چکیده
یکی از اهداف نهضت مشروطه تغییر در ساختارهای سیاسی و اقتصادی جامعه بود و مهمترین دستآورد آن تاسیس مجلس شورای ملی بود. در این مجلس نمایندگان مختلفی از طیف های اجتماعی حضورداشتند از جمله بازرگانان که نقش مهمی در پیروزی آن ایفاء کردندو بیشترین کرسی های مجلس را درادوار اول و تا حدی د ردوره دوم به خود اختصاص داده بودند. یکی از مهم ترین دغدغه های نمایندگاناز ادوار اول تا پنجم مجلس مربوط به حوزه اقتصاد ی بود. وابستگی در این حوزه از مشکلات جدی دردولت های قاجار و از عوامل عقب ماندگی کشور بود که با ضعف سیاسی دولتهای قاجار گره خوردهبود. هدف این پژوهش بررسی مصوبات و لوایح اقتصادی است که بر تجارت و صنعت اثرات مستقیم یاغیر مستقیم داشتند. با در نظر گرفتن شرایط سیاسی آن دوره، یافتههای پژوهش نشان میدهد که علیرغموجود تعارضات سیاسی در مجالس اول تا پنجم، سعی بیشترنمایندگان از تصویب قوانین اقتصادی و مالیحل مشکلات کشور بوده است. هرچند لوایح و مصوباتی که بعد از مجلس اول مطرح و یا تصویبمی شدند با در نظر گرفتن منافع گروه های خاصی مانند ملاکین صورت می گرفت و گاهی در بعضی ازادوار به دلیل ضعف اجرایی مجلس،موانعی موجب عدم تصویب لوایح و یا عدم اجرای مصوباتی می گردیداما لوایحی نیز تصویب شدند که به نفع اقتصاد ایران بود. با توجه به موضوع که تحقیقی میان رشته ایتاریخ و اقتصاد است، روش مورد استفاده به صورت توصیفی تحلیلی می باشدکلیدواژه ها
اقتصاد، مجلس، تجارت،صنعت، قاجار.مقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.