تعیین نقش استرس ادراک شده و عدم تحمل بلاتکلیفی در پیش بینی شدت علائم بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سلامت، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HESPCONF05_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شفایی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور، آستارا، ایران.

عیسی جعفری

دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

این مطالعه با هدف تعیین نقش استرس ادراک شده و عدم تحمل بلاتکلیفی در پیش بینی شدت علائم بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی انجام شد. پژوهش حاضر کاربردی و توصیفی-همبستگی بود.جامعه آماری این پژوهش شامل همه افرادی بود که در دامنه سنی ۲۰ تا ۵۰ سال قرار داشته و در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۰ در شهر اردبیل زندگی می کردند. نمونه ی آماری ۱۳۵ نفر بود که به شیوه در دسترس از میان جامعه مذکور انتخاب شده و به نسخه های الکترونیکی مقیاس وسواسی جبری ونکوور (۲۰۰۴)، مقیاس استرس ادراک شده کامپو-آریاس و همکاران (۲۰۲۰) و مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی (IUS) فریستون و همکاران (۱۹۹۴)پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه تحلیل شدند. طبق نتایج آزمون همبستگی پیرسون بین استرس ادراک شده و عدم تحمل بلاتکلیفی با وسواس فکری-عملی رابطه مثبت و معنی داری مشاهده شد (۰۵/۰P< ). نتایج آزمون رگرسیون نیز حاکی از این بود که استرس ادراک شده (۲۳۸/۰B=؛ ۰۱۹/۰=P)، و عدم تحمل بلاتکلیفی (۱۷۳/۰B=؛ ۰۳۰/۰=P)، در پیش بینی علائم وسواس فکری-عملی به صورت مثبت و معنی داری نقش دارند. با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت متغیرهای استرس ادراک شده و عدم تحمل بلاتکلیفی می توانند علائم بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی را تشدید نمایند.

کلیدواژه ها

وسواس فکری-عملی، استرس ادراک شده، عدم تحمل بلاتکلیفی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.