بررسی الگوهای طراحی برنامه درسی ونقدی بر برنامه درسی در نظام آموزشی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سلامت، علوم تربیتی و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: HESPCONF05_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 360
نویسندگان
دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه بوعلی سینا همدان
کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی پیام نور تهران
چکیده
هدف از تشکیل نظام آموزشی در سراسر دنیا، از آموزش ابتدایی تا آموزش عالی، به طور کلی پاسخ به خواست هاودر نظر گرفتن غرض نهایی جامعه است.اهداف نهایی تعلیم وتربیت را می توان در تحقق دو هدف کلی:پرورش شخصیت انسان ورفع نیازهایاجتماعی خلاصه نمود(کاردان به نقل از واحد چوکده،۱۳۸۵). برای دستیابی به این اهداف نظام های آموزشی اقدام به تدوین و اجرای برنامه های درسی می کنند. هر نظام آموزشی در تلاش است تا ازطریق طراحی و تدوین برنامه های درسی مشخص، انواع مختلف دانش و مهارتها را به دانش آموزان انتقال داده و آنها را برای بر عهده گرفتن نقش ها و مسئولیت هایشان در زندگی واقعی آماده سازد(علیخانی،۱۳۸۲) از طرفی پژوهش در مسائل وابسته به حوزه تعلیم و تربیت به خصوص آموزش و پرورش عمومی و آموزش عالی به بررسی توام و همزمان عوامل زیادی و در شرایط مختلف مربوط می شودلذا، آشنایی با الگوها و همچنین طراحی انواع الگوها در برنامه درسی ضروری است .پژوهش حاضر نیزیا هدف بررسی الگوهای برنامه درسی ونقد الگوی برنامه درسی کشور صورت گرفته است.این پژوهش به صورت مروری و با به کارگیری مطالعات کتابخانه ای و منابع الکترونیکی انجام شده است که نتایج پژوهش نشان می دهد که برنامه درسی درایران بسیار متمرکز است ودرآن بیشتر موضوعات مدون از نوع مدنظر قرار گرفته و به علائق دانش آموزان ، نیاز های افراد ومناطق توجه نمی شود. وجود هزاران تحصیلکرده بیکار و نبود نیروی انسانی برای بسیاری از مشاغل نیز بیانگر عدم توجه صحیح به جامعه ونیازهای آن در برنامه درسی است.کلیدواژه ها
الگو، طراحی ، برنامه درسی ، نظام آموزشی ، ایرانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.