برنامه درسی آینده براساس مدل آکر

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سلامت، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HESPCONF05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب نجفی

دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

کبری شیری

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی پیام نور تهران

چکیده

برنامه های درسی یکی از مهم ترین ابزارها و عناصر تحقق بخشیدن به اهداف و رسالت های کلی تعلیم و تربیت هستند. که به صورت همه جانبه می توانند موجبات رشد و توسعه یک جامعه را فراهم سازند. این برنامه ها ظرفیت ها و قابلیت هایی را دارا هستند که نیروی انسانی فرهیخته و مورد نیاز جامعه را تامین نمایند و در نتیجه به پیشرفت و توسعه جامعه یاری رسانند.تنها خط مشی و سیاستی که می تواند به برنامه ریزان در این زمینه یاری رساند، تلاش برای ساختن آینده و در پیش گرفتن «رویکردی آینده پژوهانه» است.آینده پژوهی درتوسعه وپیشرفت برنامه ها و تعیین سیاستهای آموزشی کشورها بسیار مهم و حیاتی است و مانند چارچوبی محکم برای تدوین برنامه های درسی و راهبردی می باشد.پژوهش حاضر به دنبال این است که چگونه می توان آینده برنامه درسی را براساس مدل آکر ترسیم کرد این پژوهش به صورت مروری و با به کارگیری مطالعات کتابخانه ای و منابع الکترونیکی انجام شده است که نتایج پژوهش نشان می دهد که برنامه درسی آینده باید با توجه به آزادی، برابری، کثرت و مشارکت تنظیم شود، چندر سانه ای و چندصدایی باشد، میان رشته ای شدن و جهانی شدن در آن دخیل باشد و در عین حال جنبه های بومی و محلی را نیز کاملا در نظر بگیرد. آمادگی گفت وگوهای چند فرهنگی را داشته باشد، هویت ها و سبک های متنوع را در نظر بگیرد، و از قید زمان، مکان، و فاصله آزادباشد.

کلیدواژه ها

برنامه درسی ، مدل آکر ، آینده پژوهی ، آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.