نقش دولومیت در تشکیل کانسار کلاه دروازه، دامنه جنوبی ایران کوه (جنوب اصفهان)

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI24_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قاسمی

فریدون غضبان

بتول تقی پور

چکیده

کانسار کلاه دروازه با سنگ میزبانی کربناتی (دولومیت و آهک های دولومیت 30) با سن کرتاسه زیرین در 20 کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد که حاوی مقادیر عظیمی از ذخایر روی و سرب می‌باشد . کانی دولومیت زین اسبی قسمت اعظم بافت سنگ میزبان را تشکیل می‌دهد که در اثر نفوذ سیالات گرم داخل سنگ‌های کربناتی هم‌زمان با مرحله کانه زایی تشکیل شده است. در حقیقت این کانی دگرسانی دولومیت را نشان می‌دهد. تعداد کانی‌های اصلی کانسار محدود است و شامل آسفالریت، اسمیت زونیت ، گالن و سروزیت بود و کانی‌های باطل دولومیت و با ریت هستند. کانه زایی در کلاه دروازه دیرزاد یا اپی ژنتیک می‌باشد و رسوب‌گذاری کانه به شکل رگه‌ای پر کننده حفرات و جانشینی است. ترکیب ایزو توپی اکسیژن کانسار با ترکیب ایزوتوپی اکسیژن کربنات های همزاد تفاوت دارد درحالی‌که کربنات های همزاد میان صفر تا 2- 10٬000 را نشان می‌دهند محدوده تغییرات S13O سنگ‌های کربناتی کلاه دروازه تیم 7/04 - تا 11/96 - در 1٬000 است ترکیب D13C شود مشابه سنگ‌های کربناتی هم‌سن می‌پاشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.