مروری بر چگونگی ورود و خروج نانوذرات به سلولهای پستانداران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم پزشکی و بهداشت با رویکرد ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: MSHCONG07_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عزیزی

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

از آنجایی که تشخیص زودهنگام سرطان ها نقش به سزایی در کاهش مرگ و میر ایفا می کند، استفاده از ابزارها و موادی که بتواند در این تشخیص به موقع به پزشکان و بیماران کمک کند اهمیت بسیار دارد. یکی از ابزارهای تشخیصی ارزان، سریع و در دسترس سی تی اسکن می باشد که با استفاده از ماده حاجب، امکان تصویربرداری از بافت نرم را فراهم می اورد. اشکال عمده در مواد حاجب فعلی عدم تمایز کافی در انواع مختلف بافت نرم است. در مطالعه ای که اخیرا انجام شده است، تاثیر نانوذرات طلا کونژوگه شده با پپتید p۲۸ بر روی رده های سلولی MCF-۷ (سلول های سرطانی پستان) و MCF-۱۰ A (سلول های غیرسرطانی) بررسی شده است. این مطالعه به دنبال تعیین این نکته است که آیا این نانوذرات می توانند تمایز قابل توجهی در پاسخ سلول های سرطانی و غیرسرطانی ایجاد کنند یا خیر. نتایج این تحقیق می تواند به روشن شدن پتانسیل نانوذرات طلا در بهبود روش های تشخیصی و درمانی کمک کند و راه را برای توسعه درمان های هدفمند و موثرتر در آینده هموار سازد.

کلیدواژه ها

نانوذرات طلا کروی، پگیلاسیون، پپتید p۲۸ ، رده سلولی MCF-۷

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.