تاثیر هنر درمانی با تاکید نقاشی درمانی بر کاهش نشانه های اختلال اضطراب جدایی، ترس از مدرسه و اختلال نافرمانی مقابله ای دانش آموزان دختر دوره اول ابتدایی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه کودکان استثنایی، دوره: 24، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEC-24-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام میرزایی

Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran.

فاطمه بهجتی اردکانی

. Assistant Professor of Counseling Department, Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran.

شکوفه متقی

Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran.

سارا عباسی

Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran.

چکیده

هدف: بررسی اثربخشی هنر درمانی با تکیه بر نقاشی درمانی در کاهش نشانههای اختلال اضطراب جدایی، ترس از مدرسه و اختلال نافرمانی مقابله ای دانشآموزان دختر شهرستان رفسنجان در سال -۱۴۰۱ ۱۴۰۰ بود. روش: این مطالعه از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. در این مطالعه جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان دختر دوره اول ابتدایی بود که ۳۰ دانشآموز بصورت تصادفی با نشانه های اضطراب جدایی، ترس از مدرسه و نافرمانی مقابلهای انتخاب و در دو گروه آزمایش(۱۵نفر) و کنترل(۱۵نفر) جای داده شدند. گروه آزمایش به صورت گروهی ۱۱ جلسه ۴۵ دقیقه ای تحت مداخله قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. تمامی شرکت کنندگان در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به وسیله پرسشنامه علائم مرضی کودک و ترس از مدرسه تحت ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد علائم اضطراب جدایی، ترس از مدرسه و نافرمانی مقابلهای به طور معناداری کاهش یافته است (۰/۰۰۱> P(. نتیجه گیری: نقاشی درمانی باعث کاهش نشانههای اضطراب جدایی، ترس از مدرسه و نافرمانی مقابلهای میشود و بر مقبولیت و استفاده بیشتر از مداخله نقاشی درمانی برای ترس و اضطراب و نافرمانی اشاره دارد.

کلیدواژه ها

painting therapy, separation anxiety, school refusal, oppositional defiant disorder, : نقاشی درمانی, اضطراب جدایی, ترس از مدرسه, نافرمانی مقابله ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.