مقایسه عملکرد و اثرات زیست محیطی میکروسرفیسینگ و روکش آسفالتی کم ضخامت

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE14_569
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدضیاء علوی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

فرناز سعادت

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

فاطمه لبافی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

چکیده

اهمیت استفاده از روشهای نگهداری پیشگیرانه جهت حفظ وضعیت مطلوب سازهای روسازی و ارتقا رضایت کاربران راه از اهمیت بالایی برخوردار است و در درازمدت کاهش هزینه های سازمانهای متولی و کاربران را کاهش می دهد. بااین وجود، فعالیت های راهسازی و تعمیر و نگهداری آن، بخش عظیمی از گازهای گلخانه ای و آلایندههای محیط زیستی را منتشر می کنند. در رویکرد روسازی پایدار توجه به جنبه های زیست محیطی این فعالیت ها موردتوجه قرار می گیرد تا بتوان منافع اقتصادی و محیط زیستی را هم زمان تامین کرد. این تحقیق به بررسی و مقایسه خصوصیات فنی و اثرات زیست محیطی آسفالت کم ضخامت و میکروسرفیسینگ می پردازد که هر دو از فناوری های شناخته شده و پرکاربرد نگهداری پیشگیرانه روسازی هستند. مقایسه فنی با مرور بر ادبیات فنی و مقایسه اثرات زیست محیطی از طریق انجام ارزیابی چرخه عمر LCA) ۱) انجام شد. ارزیابی چرخه عمر جهت فازهای تولید و اجرا هریک از دو فناوری و با استفاده از نرم افزار SimaPro تکمیل و تاثیرات زیست محیطی بر سلامت انسان، اکوسیستم و منابع تجدیدناپذیر تفسیر و مقایسه شد . شد. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص گردید که با درنظرداشتن طول عمر حداقلی متناسب با هر یک از دو روش حفاظتی ، میکروسرفیسینگ می تواند اثرات جانبی مخرب کمتری را به همراه داشته باشد. بیشترین میزان آلایندههای تولید شده در فناوری میکروسرفیسینگ ناشی از مصرف سوخت های فسیلی مرتبط با ماشین آلات اجرای میکروسرفیسنگ است ؛ اما روکش آسفالت کم ضخامت می تواند در همه مراحل تولید و اجرا موجب انتشار آلایندههای زیست محیطی شود.

کلیدواژه ها

ارزیابی چرخه عمر، آسفالت کم ضخامت ، میکروسرفیسینگ ، تاثیرات محیط زیستی ،SimaPro

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.