ارزیابی عددی مقاومسازی تیرهای بتن آرمه با استفاده از CFRP پیش تنیده
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE14_396
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 121
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند
دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند
استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند
چکیده
یکی از روشهای موثر در زمینه مقاومسازی اعضای بتن آرمه ، استفاده از کامپوزیت های CFRP پیش تنیده می باشد. ایجاد پیش تنیدگی در کامپوزیت های CFRP سبب به حداکثر رساندن استفاده از ظرفیت کامپوزیت و نیز به تاخیر انداختن پدیده جداشدگی (Debonding) هنگام مقاوم سازی می باشد. لذا، هدف این تحقیق بررسی عددی تاثیر این روش مقاومسازی بر روی رفتار خمشی تیرهای بتن آرمه می باشد. بدین منظور، روشی جدید برای اعمال تدریجی نیروی پیش تنیدگی به سیستم و مدلسازی صحیح رفتار تیرهای بتن آرمه مقاومسازی شده با CFRP پیش تنیده با استفاده از کدنویسی سابروتین ها در نرم افزار ABAQUS ارائه شده و با نتایج آزمایشگاهی موجود اعتبارسنجی شده است . سپس ، بررسی پارامتریک روی تاثیر عرض صفحات CFRP، طول ناحیه مقاومسازی ، میزان آرماتورهای کششی ، سطح پیش تنیدگی کامپوزیت و مقاومت فشاری بتن بر رفتار تیرهای بتن آرمه مقاومسازی شده با CFRP پیش تنیده انجام شده است . نتایج حاکی از آن است که از میان پارامترهای مذکور، طول ناحیه مقاومسازی و نیز مقدار پیش تنیدگی CFRP بیشترین تاثیر را در رفتار تیر مقاومسازی شده دارد. علاوه بر این ، نتایج نشان می دهند که تنها زمانی که میزان پیش تنیدگی کامپوزیت پایین باشد، مقاومت فشاری بتن بر روی رفتار تیر مقاومسازی شده تاثیرگذار می باشد.کلیدواژه ها
مقاومسازی ، تیرهای بتنی ، کامپوزیت CFRP، پیش تنیده، ABAQUSمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.