مقایسه روشهای تحلیلی با یک روش عددی در بارگذاری پوشش تونلها

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: 021_7265690425
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید اصلانپور

کارشناس ارشد ژئوتکنیک

مسعود پلاسی

استادیار دانشکده فنی دانشگاه تهران

چکیده

در این مقاله، ضمن معرفی اجمالی روشهای مختلف بارگذاری پوشش تونلها در روش های تحلیلی و بیان نقاط قوت و ضعف هر کدام از این روشها، مقایسه ای بین روش های تحلیلی و یک روش عددی صورت پذیرفته است. جهت تحلیل تونل با روشهای عددی، از نرم افزار FLAC که بر اساس روش عددی تفاضلات محدود نوشته شده، استفاده شده است. همچنین روی پارامترهای موثر در رفتار تونل، تحلیل پارامتریک انجام گرفته است تا مشخص شود چه پارامترهائی در میزان اختلاف روش های تحلیلی و روش عددی بکار گرفته شده نقش بیشتری دارند. از آنجا که جوابهای نرم افزار FLAC در مقایسه با روشهای تحلیلی به جوابهای واقعی نزدیکتراست، تحلیلهای پارامتریک نشان خواهند داد که هر روش تحلیلی در کدام شرایط جوابهای معتبر ارائه میدهد. نتایج تحلیلهای انجام گرفته نشان می دهد که اصولا از روشهای تحلیلی بایستی در زمینهای با مدول الاستیسیته کم استفاده شود و استفاده از روشهای تحلیلی در زمینهای با مدول الاستیسیته بالا، در بعضی موارد جوابهای دست بالا و غیر اقتصادی خواهد داد. همچنین با توجه به نتایج تحلیلهای پارامتریک ،بهتر است که در تونلهای سطحی از روش ترزاقی(Terzaghi) ، در تونلهای عمیق از روش بلا (Balla) و در حالت زهکشی نشده از روش ماندل(Mandel) استفاده شود.

کلیدواژه ها

پوشش تونل، بارگذاری، روشهای تحلیلی، روشهای عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.