اصلاح رفتار لرزه ای سازههای دارای طبقه نرم با استفاده از میراگر جاریشونده خمش خالص
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE14_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 62
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی کرمانشاه
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی کرمانشاه
چکیده
در بسیاری از ساختمانهای دارای پارکینگ یا فضای تجاری در طبقه همکف دیوارهای میانقاب برداشته می شود. این موضوع باعث کاهش قابل توجه سختی در این طبقات می شود که می تواند باعث ایجاد طبقه نرم در این ساختمانها شود. در طراحی سازهها در بسیاری از موارد میانقابها به عنوان اجزاء غیرسازه ای در نظر گرفته شده و از اثر میانقابهای بنایی بر رفتار لرزه ای سازه صرفنظر می شود از اینرو اثرات حذف آن بر ایجاد طبقه نرم به خوبی مورد بررسی قرار گرفته نشده است . در این تحقیق ابتدا عملکرد قاب های خمشی بتن مسلح ۴، ۸ و ۱۲ طبقه در حالت دارای دیوار میانقاب و بدون دیوار میانقاب مورد بررسی قرار گرفته و سپس اثر حذف میانقاب در طبقه همکف در این سازهها مورد بررسی قرار داده شده است . سپس برای اصلاح رفتار لرزه ای و رفع مشکل طبقه نرم در سازههای بدون میانقاب در طبقه همکف پیشنهاد استفاده از دستگاه میراگر جاری شونده خمش خالص با یک چیدمان خاص مطرح شده و مورد بررسی قرار داده شده است . این مطالعه نشان داد که حذف میانقاب از طبقه همکف می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر رفتار قابهای خمشی داشته باشد و استفاده از سیستم پیشنهادی می تواند تا حد زیادی به بهبود عملکرد این سازهها تحت بارهای لرزه ای کمک نماید.کلیدواژه ها
میانقاب، عملکرد لرزه ای، قاب خمشی بتن مسلح ، تحلیل دینامیکی ، طبقه نرم، میراگر جاری شوندهمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.