افزایش آبگریزی سطحی غشاهای الیاف توخالی پلی سولفون با ZONYL-BA جهت جذب CO۲ در تماس دهنده غشایی گاز-مایع
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENVCNF03_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 115
نویسندگان
استادیار، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران
دانشیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران
چکیده
در این پژوهش غشاهای الیاف توخالی بسیار متخلخل پلی سولفون (PSF) تولید شدند و سپس از یک روش پوشش دهی غوطه وری جهت افزایش آبگریزی سطح خارجی استفاده شده است. پرفلوروآلکیل اتانول (ZONYL-BA) بعنوان ماده پوشش دهنده آبگریز استفاده شده است. از یک سیستم تماس دهنده غشایی گاز-مایع جهت مقایسه کارایی جذب CO۲ غشاهای ساده و پوشش دهی شده استفاده شده است. اندازه متوسط روزنه سطحی ۹ نانومتر و تخلخل موثر سطحی ۵۲۴ m-۱ برای غشای پوشش دهی شده بدست آمده است. پوشش دهی ZONYL بروی سطح خارجی غشا باعث افزایش زاویه تماس سطحی از ۷۷ به ۱۰۷ درجه شده است. تشکیل لایه پوششی نازک باعث افزایش فشار مرطوب شدن غشا از ۰/۴ به ۵/۵ بار شده است. غشای پوشش دهی شده شار جذب CO۲ پایدار در یک عملیات طولانی مدت تماس دهنده غشایی نشان داد در حالیکه غشای بدون پوشش کاهش شار ۴۰% را تجربه کرده است. پس از ۴۰۰ دقیقه عملیات تماس دهنده غشایی در شدت جریان ثابت مایع ۱۰۰ ml/min غشای پوشش دهی شده شار جذب گاز تقریبا ۵.۱×۱۰-۴ mol/m۲ s نشان داد. بنابراین استفاده از روش آسان و اقتصادی پوشش دهی می توان غشاهای پلیمری توسعه یافته تولید نمود که در امکان دستیابی به یک عملیات پایدار جذب CO۲ را میسر می سازد.کلیدواژه ها
غشای الیاف توخالی پلی سولفون، پوشش دهی ، پرفلوروآلکیل اتانول، تماس دهنده غشایی، جذب CO۲.مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.