مبانی فقهی مالکیت فکری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش ملی آسیبشناسی پایاننامهها و رسالههای حوزه علوم انسانی-اسلامی
- کد COI اختصاصی: CPTT01_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
عضوهیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی
عضوهیئت علمی دانشگاه شهیدمطهری
چکیده
یکی از مسائل مهم درباره آفرینشها یا اکتشافات فکری و علمی مالکیت یا عدم مالکیت آثار علمی است. زیرا به رسمیت شناختن حق مالکیت فکری برای صاحبان آن میتواند مشوقی برای انجام کارهای علمی و افکار خلاقانه با شد. از آنجا که در جمهوری اسلامی مبانی حقوق را علم فقه تشکیل می دهد، لازم است برای اثبات چنین حقی به ادله فقهی مراجعه کنیم همچنین با توجه به اینکه این موضوع از موضوعات جدید و مستحدث به شمار میرود و در منابع فقهی سنتی بحثی از آن به میان نیامده، باید به سراغ قواعد فقه و عمومات ادله فقهی برویم در این مقاله ادله مثبتین حق مالکیت فکری و ادله ای مانند سیره عقلا قاعده تسلیط و قاعده لاضرر و .... تبیین و بررسی شده است. همچنین به تناسب بحث مالیت و ارزش اقتصادی مالکیت و سلطه تکوینی و حق اولویت و .... به میان آمده است. در برخی از موارد نیز ادله حقوقی طرح شده در علم حقوق مدنی ذکر شده است.کلیدواژه ها
مالکیت فکری مبانی فقهی مالکیت مسائل مستحدثه، حقوق مدنیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.