حرفه ای سازی و اخلاق در اموزش حسابداری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی فرهنگ سازی اصلاح رفتارهای اقتصادی درایران امروز
  • کد COI اختصاصی: ABARKOUH01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود دوامی

کارشناس ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی گنجنامه همدان

علی اروجی جوکار

کارشناس ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی گنجنامه همدان

چکیده

علم اخلاق در تمام شکل ها در رابطه با تشخیص خوب و بد است، مجموعه ای از اصول که توسط فرد یا گروهی رعایت می شود ،وظیفهآن بررسی و ارزیابی فعالیت ها و تمرین های انسان هاست، علم اخلاق، علمی است که درباره چگونه زیستن صحبت می کند.این مقاله برروی ابعاد مختلف علم اخلاق و رفتارهای اخلاقی و کاربردهایی که در حسابداری و حرفه حسابدارن دارد تمرکز می کند و هدف ان نیزاین است که نو اموختگان رشته حسابداری اخلاقیات خود را مورد آزمون قرار دهند. و چارچوبی که ارائه شده جهت توضیح اهمیت ابعادمختلف در ویژگی های اخلاق از قبیل اصول و تئوریهای حرفه ای سازی رفتار کارشناسان حسابداری می باشد و به توسعه کارآمد و موثرسیستم بر قراری ارتباطات مبتنی بر اخلاق متکی است به طور کلی در سایه اخلاقیات است که می توان به حد فاصلی حسابداری رسید،وظیفه دانشگاه ها و مراکز آموزشی برای این علم این است که دانشجویان را با اخلاقیات حسابداری آشنا کنند. بسیاری از اندیشمندان براین باور هستند که رشد و تعالی جوامع بشری تنها تکنیک ها و پیشرفت های عادی نیست بلکه از عوامل مهم ترقی یا انحطاط ملت ها رعایت موازین اخلاقی و خصلت های روحی است. «مارتن لوتر» از شخصیت های برجسته آلمانی در این زمینه می گوید: سعادت کشورها نه مربوط به میزان درامدها و استحکام قلعه های آنهاست و نه مربوط به زیبایی و عظمت بناهای آنان بلکه سعادت و برتری بر قومی بهتعداد مردان تربیت شده و فاضل و با اخلاق که قدرت اصلی آنان را تشکیل می دهد بستگی دارد. این مقاله یک منبع اطلاعاتی بسیارمفید برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ، پژوهشگران و دست اندرکاران در ارتباط با ، ارزشیابی و یا پیاده سازی روشهایی مبتنی براصول رفتاری می باشد. راه کارهای ارائه شده ممکن است به مدل هایی در آینده در جهت پیاده سازی ، آزمایش و تفسیر و اعمالتنظیمات مختلف در سازمانها منجر شود.

کلیدواژه ها

علم اخلاق ، رفتاهای اخلاقی ، اموزش حسابدای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.