بررسی ارزش غذایی هسته زیتون عمل آوری شده با روش های فیزیکی و شیمیایی توسط روش های برون تنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA03_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد قنبری

استایار، دانشگاه گنبد کاووس

جواد بیات کوهسار

استایار، دانشگاه گنبد کاووس

شهریار مقصودلو

استایار، دانشگاه گنبد کاووس

نادر پاپی

استادیار، مرکز تحقیقات علوم دامی کشور

فاطمه بحری بیناباج

استادیار، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تاثیر تیمارهای پراکسیدهیدروژن (۱۳۲ میلی لیتر در کیلوگرم ماده خشک)، هیدروکسید سدیم (۵۰ گرم در کیلوگرم ماده خشک)، میکروویو (۲/۵ دقیقه، ۱۰۰۰ وات) و اتوکلاو (۱۵ دقیقه، ۱۲۰ درجه سانتی گراد، فشار ۱ کیلوپاسکال) بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تولید گاز و تخمینی هسته زیتون انجام گرفت. ترکیب شیمیایی نمونه ها بر اساس روش های استاندارد تعیین شد به منظور برآورد فراسنجه های تولید گاز از آزمون تولید گاز استفاده شد. عمل آوری بر ترکیب شیمیایی هسته زیتون موثر بود (۰/۰۵< P). تیمارهای هیدروکسیدسدیم و پراکسیدهیدروژن مقدار خاکستر را افزایش و مقدار عصاره اتری را کاهش دادند. عمل آوری ها باعث کاهش الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین شدند. در نمونه های عمل آوری شده با هیدروکسید سدیم و پراکسید هیدروژن مقدار پروتئین خام بیشتر از نمونه های عمل آوری نشده بود. تمام تیمارها باعث افزایش کل مواد مغذی قابل هضم، انرژی خالص برای شیردهی و انرژی خالص برای رشد شدند. مقدار فنل کل نمونه ها تحث تاثیر عمل آوری قرار نگرفت. مقدار پتانسیل و نرخ تولید گاز در نمونه های اتوکلاو شده بیشتر از شاهد بود. در مقابل تیمارهای هیدروکسید سدیم و پراکسید هیدروژن مقدار این صفات را کاهش دادند (۰/۰۵< P). اتوکلاو کردن باعث افزایش مقدار فراسنجه های تخمینی شامل قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شد (۰/۰۵< P). به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عمل اوری فیزیکی و شیمیایی هسته زیتون به ویژه تیمارهای پراکسیدهیدروژن و اتوکلاو باعث بهبود ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تولید گاز هسته زیتون شدند.

کلیدواژه ها

عمل آوری، ترکیب شیمیایی، تولید گاز، ارزش تغذیه ای، هسته زیتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.