مقایسه آیین تدفین مردگان در فرهنگ باستان ایرانی و فرهنگ اسلامی - ایرانی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF19_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه نگهداری

کارشناس ارشد فرهنگ و زبان های باستانی ، دانشکده علوم انسانی دانشگاه شیراز ، شیراز ، ایران

چکیده

شیوههای مختلف دفن اجساد در خاک نشان از احترامی است که زندهها به آنها می گذارند، از طرفی در بسیاری از فرهنگ ها به زندگی پس از مرگ اعتقاد داشتند و انجام مراحل تدفین را یکی از مسیرهای مهم برای این زندگی می دانستند. ین تدفین روشهای مختلفی را در شرایط متفاوت شامل می شده است ؛ از مومیایی کردن مردهها تا قرار دادن ظرف و ظروف در قبر و استفاده از تابوت، کفن یا گورهای دسته جمعی از موارد مختلفی بوده که استفاده می کردهاند. در مواردی استفاده از لباسهای رسمی برای مرده یا وسائل شخصی او نیز رواج داشته و هم همه برای اینکه روند تجزیه و نابودی را به تاخیر بیندازند بیشتر تلاش می کرده اند.در دورانی هم روشهایی مانند سوزاندن، دفن در دریا یا هوا و انجماد رواج پیدا کرده بود. این پژوهش در تلاش است با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای ، مقایسه ای بین آیین و آداب تدفین مردگان در ایران باستان و ایران دوره اسلامی ارائه دهد.

کلیدواژه ها

مرگ، آیین ، تدفین ، ایران باستان، ایران دوره اسلامی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.