بررسی وپیش بینی نسبت پوشش نقدینگی بانک ها مطابق با استاندارد بازل 3 (مطالعه موردی:بانک رفاه کارگران)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی فرهنگ سازی اصلاح رفتارهای اقتصادی درایران امروز
  • کد COI اختصاصی: ABARKOUH01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر صفدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی(مالی)

سیدیحیی ابطحی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد

عباس علوی راد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد

چکیده

دربحران های مالی معمولا کمبود نقدینگی بیشترین اثرات مخرب را بر بنگاهها و بویژه موسسات مالی وبانکها می گذارد از اینروکمیته نظارت بر بانکداری بال نسبت به ارایه چارچوبها وضوابط استاندارد جهت مدیریت نقدینگی اقدام نموده است که از آن جمله میتوان به نسبت پوشش نقدینگی اشاره نمود. نقدینگی عبارت است از ظرفیت و میزان توانایی بانک در انجام پرداخت های خود درسررسیدمعین و بر حسب ارز مشخص بدیهی است این ظرفیت با مقدار وجوه نقدی که در اختیار بانک است رابطه مستقیمی دارد. هدف بازل 3این است که، برای نقدینگی در کوتاه مدت و بلندمدت استاندارد ایجاد شود و نسبت پوشش نقدینگی که جزء اهداف کوتاه مدت آنمحسوب می شود به این مساله می پردازد که در بحرانهای شدید، بانکها بتوانند بدون مراجعه به بانک مرکزی و دولت، نیازهای نقدینگیخود را برآورده نمایند و دارایی های جاری و با کیفیت بالای نقدشوندگی، باید قدرت لازم جهت پوشش سی روز، خالص جریان نقدیخروجی در موقعیتهای فشار نقدینگی را داشته باشند. دوره بررسی و مشاهده نسبت پوشش نقدینگی آغاز گشته و از سال 2015 میلادیبه اجرا در می آید. در این پژوهش، نسبت پوشش نقدینگی بانک رفاه براساس داده های ترازنامه شهریور 1388 الی آبانماه 1391 وطییک معادله خطی با استفاده از آنالیز نسبت مورد سنجش قرار گرفته و با استفاده از ابزار اقتصاد سنجی به پیش بینی موضوع پرداختهودرنهایت برای بهینه نمودن تراز تحت بازل 3 به ارایه پیشنهاداتی می پردازد.

کلیدواژه ها

نسبت پوشش نقدینگی، بازل 3، خالص جریان نقدی خروجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.