بررسی رفتار سایش دما بالای فولاد 31CrV3 در نیتروژن دهی پلاسمایی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS09_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس فنی دانشگاه تهران دانشکده مهندسی متالور

حمیدرضا قاسمی منفرد راد

دانشیار پردیس فنی دانشگاه تهران دانشکده مهندسی متالورژی و مواد

جعفر راثی زاده غنی

استادیار پردیس فنی دانشگاه تهران دانشکده مهندسی متالورژی و مواد

چکیده

نیتروژن دهی پلاسمایی یا یونی یکی از مهمترین فرآیندهای سختکاری سطحی است که در دو دهه اخیر به طور گسترده ای در صنعت به منظور افزایش سختی سطحی و مقاومت سایشی قطعات فولادی مورد استفاده قرار گرفته است . در این پژوهش رفتار سایشی دما بالای فولاد 31CrV3 تحت عملیات نیتروژن دهی پلاسمایی مورد بررسی قرار گرفته است . برای این منظور نمونه های دیسکی با استفاده از یک دستگاه نیتروژن دهی پلاسمایی پالسی تحت اتمسفر گازی حاوی , %٢٥ N2+ %٧٥ H2 در دماهای ,٤٠٠ ٤٥٠ و ٥٠٠ درجه سانتیگراد و به مدت ٦ ساعت تحت عملیات نیتروژن دهی پلاسمایی قرار گرفتند . آزمایشهای سایش با روش پین روی دیسک در دماهای محیط و ٥٠٠ °C انجام گرفت . سرعت لغزش ؟؟؟ باراعمالی 15N و مسافت سایش ١٠٠٠m برای انجام آزمایشها انتخاب گردید . کاهش وزن و ضرایب اصطکاک کلیه نمونه ها اندازه گیری شد . همچنین کلیه نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی (SEM), میکرو سختی سنج و دستگاه پراش اشعه ایکس (XRD) قرار گرفتند . نتایج نشان می دهند که با انجام عملیات نیتروژن دهی پلاسمایی سختی سطح و مقاومت سایشی کلیه نمونه های نیتروژن دهی شده به طور قابل توجهی بهبود یافته و با نیتروژن دهی در دمای °C 450 حداکثر مقاومت سایشی در هر دو دمای سایشی محیط و 500 درجه سانتی گراد حاصل می گردد

کلیدواژه ها

نیتروژن دهی پلاسمایی، آزمایش سایش، سایش پین روی دیسک, فولاد 31CrV3

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.