بررسی وضعیت ایمنی و بهداشت سالن های سرپوشیده دولتی و خصوصی غرب استان مازندران با مستندسازی سوابق پزشکی ورزشی مدیران آنها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM08_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنین آذرنوش

استادیار گروه تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، مازندران

آمنه بحرینی

استادیار گروه تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، مازندرا ن

زهرا احمدی زاده

دکتری مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

مقدمه: ورزش به عنوان یک پدیده ای اجتماعی فراگیر، بهترین سازوکار تامین سلامت اجتماعی و بهداشت روانی محسوب می گردد (حسامی و همکاران، ۱۳۹۳). اجرای مطلوب برنامه های تربیت بدنی و ورزشی مستلزم فراهم آوردن مجموعه ای از شرایط واممانات است و ازجمله مهم ترین این شرایط استفاده از فضاها و تجهیزات و وسایل استانداردی است که بر اساس معیارهای بین المللی و قوانین مصوب فدراسیون های ورزشی در هر رشته طراحی شده است (سلیمانی و همکاران،۱۳۹۱). به عبارتی ایجاد زمینه بهتر تحقق اهداف تربیت بدنی ضرورت توجه به امکانات، فضاها، تاسیسات و آگاهی از دانش مدیریت تاسیسات ورزشی درجه ات حفظ و نگهداری و استفاده بهینه از این امکانات بیش ازپیش مطرح است و بر اهمیت موضوع می افزاید (راسخ و همکاران،۱۳۹۹). هدف تحقیق حاضر بررسی وضعیت ایمنی و بهداشت سالن های سرپوشیده دولتی و خصوصی غرب استان مازندران با مستندسازی سوابق پزشکی ورزشی مدیران آنها بود.روش تحقیق: روش تحقیق حاضر، با توجه به اهداف موردپژوهش، کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی و از نوع پیمایشی است و گردآوری اطلاعات به صورت میدانی انجام گردید. جامعه آماری اول شامل کلیه سالن های ورزشی سرپوشیده دولتی و خصوصی غرب استان مازندران بود. در پژوهش حاضر برای گردآوری داده ها از روش سرشماری استفاده شد. به این صورت که تمامی اماکن ورزشی سرپوشیده دولتی و خصوصی غرب استان مازندران، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای گردآوری اطلاعات در مورد ایمنی، بهداشت و شاخص های پزشکی ورزشی، از روش های مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی استفاده شد. ابزار اندازه گیری دادهها در تحقیق حاضر را، شامل پرسشنامه ایمنی، بهداشت سالن های ورزشی و پرسشنامه ارزیابی پزشکی ورزشی تشکیل می دهد. ابتدا مولفه ها و شاخص های آن با استفاده از مبانی نظری و پیشینه تحقیق مشخص و همچنین روایی با استفاده از نظرات افراد خبره و پایایی آن با ضریب آلفای ۸۶ صدم تائید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و اطلاعات به دست آمده در این پژوهش از دو روش آمار توصیفی محاسبه فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار، ترسیم شکل و آمار استنباطی برای تجزیه وتحلیل داده ها و اطلاعات به دست آمده از آزمون های کلموگروف اسمیرنف برای تعیین طبیعی بودن داده های حاصل از پرسشنامه و از آزمون تی مستقل یا آزمون دوجمله ای برای تعیین شاخص های ایمنی، بهداشت سالن های ورزشی سرپوشیده دولتی و خصوصی غرب استان مازندران و شاخص های پزشکی ورزشی مدیران آن استفاده شد.یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد وضعیت ایمنی، بهداشت، سوابق پزشکی ورزشی مدیران سالن های سرپوشیده دولتی و خصوصی در غرب استان مازندران مطلوب است.نتیجه گیری: فراهم کردن محیطی ایمن و بهداشتی برای انجام فعالیت های ورزشی امری حساس و حیاتی می باشد. محل و تجهیزات مناسب ساختمان، می تواند سلامت افراد را حفظ کرده و باعث کاهش خطرات و افزایش ایمنی شود. کاهش خطر و افزایش ایمنی ازیک طرف باعث حفظ سلامتی ورزشکاران، ارتقاء سطح مهارت ها و نمایش مطلوب آنها در حین آموزش، تمرین و مسابقات می شود و از طرف دیگر باعث پیشگیری از بروز صدمات شده و افراد را در جهت گرایش به فعالیت های ورزشی ترغیب و تشویق می کند. بنابراین توجه عمیق و مسئولانه به مسائل ایمنی و بهداشتی در ساخت فضاهای ورزشی بسیار حائز اهمیت می باشد تا جایی که می تواند باعث مشارکت بیشتر استفاده کنندگان و رضایتمندی آنها و درنهایت سودآوری بیشتر در بهترین حالت (ایمن بودن) و یا ترک ورزش برای همیشه در بدترین حالت (ایمن نبودن) گردد.

کلیدواژه ها

ایمنی، بهداشت، سالن های سرپوشیده، دولتی و خصوصی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.