بررسی اثر بخشی قصه گویی بر روی عزت نفس دانش آموزان با اختلال یادگیر ی ویژه شهرستان رستم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی علوم تربیتی , مشاوره , روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF04_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده محمدیان

کارشناسی علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی، دانشگاه پیام نور واحد نورآباد ممسنی

فرشته بازیار

کارشناسی علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت

فاطمه اسمعیلی فرد

کارشناسی علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت

مهناز داودی

کارشناسی جغرافیا برنامه ریزی روستایی، دانشگاه پیام نور واحد ممسنی

ماریا گوهری

کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی قصه گویی بر روی عزت نفس دانش آموزان با اختلال یادگیری ویژه شهرستان رستم بود. روش پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان با اختلال یادگیری ویژه مراجعه کننده به مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی– تربیتی شهرستان رستم در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بود. نمونه پژوهش شامل ۳۰ نفر از دانش آموزان با اختلال یادگیری ویژه مراجعه کننده به مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی–تربیتی شهرستان رستم بود که به روش در دسترس انتخاب و با تقسیم تصادفی در دو گروه آزمایش(۱۵نفر) و گروه کنترل (۱۵نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه عزت نفس کوپر–اسمیت بود. برنامه مداخله شامل ۸ جلسه قصه گویی به مدت ۴۵ دقیقه هفته ای دو جلسه برای گروه مداخله انجام شد. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده گردید، در بخش آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار استفاده شد. همچنین در بخش آمار استنباطی از تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که قصه گویی بر روی عزت نفس دانش آموزان با اختلال یادگیری ویژه تاثیر گذار است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که از طریق برنامه آموزش قصه گویی می توان به ارتقای عزت نفس دانش آموزان کمک کرد.

کلیدواژه ها

قصه گویی، عزت نفس، اختلالات یادگیری ویژه، دانش آموزان با نیاز ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.