بررسی کیفی اختلال درد/دخول تناسلی لگنی (واژینیسم)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و آموزشی
  • کد COI اختصاصی: ICPSE13_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تکناز شیرزاده

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، مشاور،

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفی اختلال درد/دخوب تناسلی - لگنی (واژینیسم) در زنان متاهل (بدون توجه به سن) انجامشد. در این پژوهش از روش کیفی استفاده شد که از نظ ر هدف در دسته پژوهش های کاربردی و از نظر روش از نوع نظریه داده بنیان (گراندد تئوری) می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زنان متاهل مبتلا به اختلال واژینیسموس بود که در فاصله زمانی بهمن ۹۸ تا دی ۹۹ به کلینیک های متعدد در تهران مراجعه نموده بودند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند داده های پژوهش حاضر با تعداد ۹ نفر اشباع گردید. اشباع نظری داده ها زمانی بود که داده ها و پاسخ های مشابه تکرار میشد و با ادامه روند نمونه گیری داده های جدیدی آشکار نمی شد. جهت اطمینان بیشتر با دو نفر دیگر مصاحبه انجام شد که به شکل گیری کد و محورهای جدید منجر نشد. در نهایت ۹ مصاحبه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.در این پژوهش برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داد ه ها از روشی که مبتنی بر مطالعات گلیزر و اشتراس قرار دارد، استفاده شد که طی آن از منطق کدگذاری آزاد محوری انتخابی استفاده شد. یافته های پژوهش در محورهای «فرهنگی - تربیتی»، «دانش جنسی» ، «ترس»، «پیشینه خانوادگی» ، «سابقه آزار و سوء استفاده جنسی»، «خصوصیات همسر» و «دلبستگی» و «محیط واجتماع» تبیین شدند. یافته های پژوهش بیانگر درون مایه و مفاهیمی بود که از درک زنان مبتلا به واژینسموس در زمینه عوامل مرتبط با این اختلال نشات گرفته است. تحلیل درک زنان مبتلا نشان داد که مهمترین علل از نظر آنها فقدان آگاهی جنسی و یا تعالیک جنسی نادرست که یکعامل کاملا فرهنگی است، بود عامل موثر دیگر سبک تربیتی والدین در بروز اختلال واژینسموس بود.در این راستا زنان مبتلا بودند خانواده به دلایل فرهنگی ونه مذهبی با تزریق باورهای فرهنگی غیر اصولیو سخت گیرانه سعی در حفظ دختر می نمودند. عامل موثر بعدی ترس از درد شدید وصدمه دیدن بود.

کلیدواژه ها

اختلال جنسی، اختلال درد، دخول تناسلی، فرهنگ، لگنی، واژینیسموس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.