کاربرد سنجش از دور فراطیفی و مدل های تک متغیره آماری مبتنی بر شاخص های باریک باند در برآورد استرس آبی گیاهان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب، خاک و هوا
  • کد COI اختصاصی: PWSWM02_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان میرزایی

کارشناس ارشد، گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

روشنک درویش زاده

استادیار، گروه کارتوگرافی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

متین شهری

کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS، گروه نقشه برداری و ژئوماتیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

چکیده

تخمین کمی از ویژگی های بیوفیزیکی و بیوشیمیایی گیاهان نقش کلیدی در پایش محصول داشته و می تواند اطلاعات وسیعی در مورد رشد و تولید گیاه، استرس و مقدار ماده مغذی مورد نیاز گیاه برای ما فراهم آورد. روش های مبتنی بر سنجش از دور به عنوان تکنیک هایی قابل اطمینان، سریع و غیر مخرب برای تخمین پارامترهای متفاوت گیاهان شناخته شده اند. با گسترش سنجش دور فراطیفی امکان بهره گیری از گروه جدیدی از شاخص های طیفی با عنوان شاخص های باریک باند، برای تخمین پارامترهای بیو فیزیکی و بیوشیمیایی گیاهان به وجود آمده است. هدف از این مطالعه برآورد مقدار آب گیاهان به منظور تشخیص بهنگام استرس آبی گیاهن با استفاده از شاخص های فراطیفی می باشد. بدین منظور دو گروه از شاخص های گیاهی با عنوان شاخص های نسبتی و شاخص های تعدیل کننده اثر خاک شامل RWI, NDWI, SAVI2 و TSAVI برای برآورد مقدار محتوای آبی گیاه مورد استفاده قرار گرفتند. اندازه گیری های تاج پوش گیاه در آزمایشگاه سنجش از دور با استفاده از دستگاه اسپکترومتر GER 3700 صورت گرفت. برای محاسبه شاخص های باریک باند، تمامی ترکیب های دوباندی ممکن برای 584 باند در دامنه طیفی 400 تا 2400 نانومتر مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس بهترین ترکیب باندی ممکن انتخاب و با استفاده از رگرسیون خطی مقدار آبی گیاهان تخمین زده شد. دقت نتایج تخمین مدل ها با استفاده از مقادیر ضریب همبستگی (R(2)) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) و روش Cross-validation سنجیده و مقایسه شد.

کلیدواژه ها

محتوای آبی گیاه VWC، سنجش از دور فراطیفی، شاخص های باریک باند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.