مروری بر مفاهیم نظری حکمرانی متعالی اسلامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اسوه حسنه با محوریت حکمرانی متعالی:چالش ها و راهبردها
  • کد COI اختصاصی: CSGCS01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد بذرافشان

گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر، آزادشهر، ایران

چکیده

باتوجه به اینکه شکل گیری حکمرانی مطلوب اسلام از عناصر حاکمیت مطلوب به عنوان عنصر جوهری، حکومت بعنوان ساختارها ی ونهادهای مطلوب اعمال حاکمیت، مردم (امت)، وسرزمین وجغرافیاشکل می گیرد.دراین مقاله به جای حکمرانی خوب، از حکمرانی شایسته استفاده شده است. زیرا حکمرانی خوب در یک فرهنگ مادی شکل گرفته ورشد نموده است وقطعا با فرهنگ اسلامی همخوانی ندارد. دو نوع حکمرانی خوب وحکمرانی شایسته وشاخص های آنها ازنظرمبانی فلسفی تفاوت های اساسی دارند. و ازنظر مبانی متفاوت می باشند دراین مقاله باتوجه به این طرز تفکر عنوان حکمرانی شایسته را انتخاب نموده وآن را دربرابر حکمرانی خوب قرار داده است. تا متمایز ازیکدیگر باشند. درواقع حکمرانی شایسته ریشه دراسلام وحکومت های پیامبربزرگوار حضرت محمد (ص) وحضرت علی (ع) دارد.یعنی هرحکومتی که واجد شاخص های حکومت های حضرت محمد (ص) وحضرت علی (ع) باشد حکمرانی شایسته تلقی می شود. دراین مقاله سعی شده است بااستفاده ازروش مروری واسنادی ازمنابع کتابخانه ای به بیان مفاهیم ومبانی نظری ومولفه های حکمرانی خوب وحکمرانی شایسته بیان شود.

کلیدواژه ها

مفاهیم، حکمرانی، حکمرانی خوب، حکمرانی متعالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.