بازآفرینی پایدار شهری در چارچوب احصاء شبکه مسائل و تبیین پروژه های محرک توسعه محلی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش حاشیه شهر مشهد (شناسایی مسائل و ارائه راه کارها )
- کد COI اختصاصی: ECMASHHAD01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 187
نویسندگان
دانشجوی دکتری شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
مدیرعامل مهندسین مشاور طرح و برنامه افرندشهر هشتم، مشهد، ایران
دانشجوی دکتری شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده
مطالعه نظام شهرنشینی در ایران نمایانگر عدم تناسب بین رشد شهرنشینی و توسعه شهری است و همین عدم تعادل، موجبات مسائل مختلف شهری از جمله بافت فرسوده می باشد. ریشه و سرمنشا فرسودگی و زوال بافت شهری را می توان در محدوده حاشیه شهرها جست و جو کرد. حاشیه شهر مشهد مجموعه ا ی از مراکز جمعیتی است که طی سال ها پیرامون کلانشهر مشهد گسترش یافته است و معضلات و مسائل گوناگونی را برای کلانشهر مشهد پدید آورده است. رویکردهای مداخله گرایانه ای همچون بازآفرینی رویکردی نو برای تولید سازمان فضایی منطبق بر شرایط تازه و ویژگی های نو که همگی در ایجاد روایط شهری جدید و بازتعریف روابط شهری کهن یا موجود موثر می افتد، در بررسی این مسائل به کارگرفته می شود. براین اساس پژوهش حاضر با هدف شناسایی شبکه مسائل محلات شهیدمعقول و امیرآباد به عنوان یکی از مهم ترین محلات حاشیه نشین منطقه شش مشهد، با استفاده از تکنیک تماتیک، استخوان ماهی و دلفی و بر پایه مطالعه اسنادی و میدانی به ویژه مشاهده ها و کشفیات عینی محققین و مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با ۵۰ نفر از ساکنین، معتمدین و مطلعین تا اشباع نظری انجام شده است. نتایج تحقیق استخراج ۱۰ کد محوری و ۵ کدگزینشی را نشان داد. با توجه به نتایج حاصله، مهم ترین مساله محلات کمبود کاربری های خدماتی، مشکلات اجتماعی ناشی از وجود اراضی بایر متعلق به آستان قدس رضوی، معابر باریک و کم عرض، آلودگی و بوی نامطبوع کال امیرآباد، عدم اجرای طرح اگو در سطح محلات و مشکلات مربوط به اشتغال، تخلفات ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز، روشنایی نامناسب در معابر می باشد. جهت رفع و کاهش آنان پروژه-های محرک توسعه اقتصادی، توانمندسازی اجتماعی و توسعه کالبدی وتامین خدمات پیشنهاد گردید.کلیدواژه ها
بازآفرینی پایدار، شبکه مسائل، محرک توسعه، محلات شهیدمعقول و امیرآباد، شهر مشهد.مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.