تاثیر نانوذرات نقره ی زیستی تهیه شده از گل محمدی بر عمر گلجایی گل های سوسن پرویی صورتی (Pink Alstroemeria)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NSBDIAE06_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 51
نویسندگان
دانشجو،کارشناسی ارشد ، فیزیولوژی گیاهی ،دانشکده علوم،دانشگاه ارومیه
استاد،دکتری ،فیزیولوژی گیاهی، گروه زیست شناسی ،دانشکده علوم ،دانشگاه ارومیه
استاد،دکتری تخصصی،شیمی تجزیه،گروه زیست شناسی ،دانشکده علوم،دانشگاه ارومیه
چکیده
آلسترومریا((Pink Alstroemeria یکی از مهم ترین گل های شاخه بریده در جهان می باشد. از مهم ترین معضلات در صنعت گل های شاخه بریده عمر پس از برداشت آن ها است .نانوذرات نقره ماده ی میکروب کش هستند و باکتری هایی را که باعث انسداد آوندی می شوند از بین می برند . این آزمایش به منظور بررسی اثر نانوذرات نقره بر روی طول عمر گلجایی و کیفیت گل شاخه بریده آلسترومریا انجام شد. آزمایش با ۲۷ تیمار در سه تکرار اجرا گردید.گل ها به مدت ۲۴ ساعت در محلول نگهدارنده نانوذرات هفته اول و دوم پیش تیمار شده و سپس به محلول نگهدارنده ساکارز ۲ درصد منتقل گردیدند . صفاتی نظیر عمر گلجایی ، پراکسیده شدن لیپیدها و فعالیت آنزیم کاتالاز در طی نگهداری مورد اندازه گیری قرار گرفتند. با توجه به نتایج ، تمامی تیمارها اثرات مثبتی برعمر پس از برداشت گل ها داشتند. پیش تیمار نانوذرات نقره باعث افزایش عمر گلجایی نسبت به شاهد شدند. گل هایی که با نانوذرات نقره پیش تیمار شده بودند، فعالیت آنزیمی کاتالاز کمتری نسبت به شاهد داشتند. پژوهش حاضر نشان دادکه با استفاده از غلظت های مناسب نانوذرات نقره ، می توان عمر پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا را افزایش داد.کلیدواژه ها
نانوذرات نقره ، عمرگلجایی ، آلسترومریا ، کاتالاز، انسداد آوندیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.