تاثیر ارتفاع از سطح دریا بر جوانه زنی بذور بنه در منطقه کرمان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NSBDIAE06_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 59
نویسندگان
استادیار، گروه باغبانی ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه ولایت ایرانشهر
چکیده
آزمایش مبدا بذر که اغلب برای تع یین مبدا برتر بذر از نظر قوه نامیه و رشد بیشتر نهالها انجام م ی شود، یکی از روشهای معمول برای ارزیابی کیفی بذر و بررسی جوانه زنی بذر است . در این پژوهش بذور سالم بنه (Pistacia atlantica) از چهار گرادیان ارتفاعی شامل رتفاعات ، ۱۴۵۰ ،۱۵۵۰ ۱۶۵۰ و ۱۷۵۰ متر از سطح دریا در منطقه کوهبنان واقع در شهرستان زرند جمع آوری شد. از هر نمونه ارتفاعی به طور تصادفی تعداد ۱۰ پا یه سالم با حداقل ۵۰ متر فاصله برای بذرگیری انتخاب شدند. در ابتدا قسمت رویی بذر را جدا کرده، سپس بذور را به مدت ۲۴ ال ی ۴۸ سا عت در آب ولرم خیس کنید. پوسته بذر بنه کمی سفت و سخت است ، به همین دلیل نیاز به یک دوره سرماده ی برای شکسته شدن پوسته خود دارد. برای این منظور بذرها را به مدت ۲۰ روز در یخچال و در دمای ۵ درجه سانتیگراد نگهداری شد و پس از اندازهگیری مشخصات مورفولوژیکی بذور، در مخلوطی از خاک پیت و پرلیت کاشت شده و در شرایط گلخانه نگهداری شدند. سپس مشخصات جوانه زنی و زی توده زمینی و هوایی گیاهچه اندازهگیری شد. نتا یج این پژوهش نشان داد که اثر ارتفاع از سطح دریا روی صفت قطر، طول و وزن بذر معنی دار بود. نتایج مقا یسه میانگین ها نشا ن داد که بذور ارتفاع ۱۵۵۰ متر درشت تر و سنگین تر هستند. اندازه بذر صفتی است که در نتیجه سازگاری با شرایط اکولوژیک حاصل می شود. همچنین اندازه بذر تاثیر قابل توجهی در نرخ جوانه زنی دارد. در این پژوهش مبدا ارتفاعی ۱۵۵۰ متر از سطح دریا به عنوان بهترین مبدا ارتفاعی برای گونه بلوط ایرانی در منطقه بانه معرفی شد .کلیدواژه ها
بذر، جوانه زنی ، درصد جوانه زنی ، قوه نامیه ، نهالمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.