مدل HYDRUS-1D و شبیه سازی حرکت آب و املاح در خاک
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب، خاک و هوا
- کد COI اختصاصی: PWSWM02_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3306
نویسندگان
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی،گروه آب، دانشگاه زابل،زابل، ایران
استادیار، گروه آب، دانشگاه زابل،زابل، ایران
مربی، گروه آب، دانشگاه زابل،زابل، ایران
دانشجوی کارشناسی، گروه آب، دانشگاه شهید باهنر،کرمان، ایران
چکیده
انجام آزمایش های مزرعه ای به منظور تعیین مقدار بهینه آب مصرفی برای اصلاح شوری خاک، وقت گیر وپر هزینه می باشد. بنابر این استفاده از مدلهای ریاضی آبشوئی در مقایسه با آزمایش های مزرعه ای ارجحیت دارد.البته قبل از به کارگیری چنین مدل هائی، درستی نتایج آن ها باید در مقایسه با نتایج آزمایش های مزرعه ای ارزیابی شود. این تحقیق در مزرعه پردیس دانشگاه زابل به منظور استفاده از مدل HYDRUS-1D برای تخمین میزان رطوبت و شوری نیم رخ خاک منطقه سیستان با استفاده از مدل HYDRUS_1D در طول مدت آبشوئی انجام گردید. آزمایشهای مزرعهای در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تیمار و در 5 تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل آبیاری با مقادیر آب 100، 150، 200 و 250 میلیمتر و به ترتیب با فواصل زمانی3، 4، 6 و 7 روزه بود. از هر بلوک از اعماق 0-20، 20-40، 40-60، 60-80 و 80-100 نمونه برداری شد و مقدار رطوبت و خواص شیمیایی خاک (pH, TDS, Ec و Ca, K, Na و Mg) اندازه گیری شد. بر اساس شاخصهای آماری دیده شد که مدل HYDRUS1D در پیشبینی حرکت آب و املاح از کارایی بالایی برخوردار است و می تواند در مدیریت آبیاری مورد استفاده قرار گیرد. پیشنهاد میشود که در تحقیقهای بعدی مدل یاد شده را در سایر شرایط شوری و نیزهمراه با کشت مورد ارزیابی قرار گیرند.کلیدواژه ها
شبیه سازی، رطوبت، غلظت املاح، زابل، HYDRUS-1Dمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.