پیش بینی میزان تبخیر- تعرق پتانسیل معادله فائو- پنمن- مونتیث با استفاده از برنامه ریزی ژنتیک
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب، خاک و هوا
- کد COI اختصاصی: PWSWM02_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1152
نویسندگان
دانشجوی گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران،ایران
استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه تبریز،تبریز،ایران
چکیده
از جاییکه عوامل بسیار زیادی در تبخیر- تعرق دخالت دارند برآورد دقیق تبخیر- تعرق اگر نتوان گفت که غیر ممکن استکاری بس مشکل است. در حقیقت حصول روش های مناسب و دقیق در پیش بینی تبخیر- تعرق پتانسیل را می توان بهعنوان یکی از مهم ترین چالش ها در فرایند مدیریت میزان رطوبت مورد نیاز در تامین رطوبت گیاه دانست. فاکتورها وعوامل مختلفی بر روی تبخیر- تعرق پتانسیل تاثیرگذار می باشند که تحلیل این پدیده را مشکل می سازند. مدل هایفیزیکی مفهومی، رگرسیونی و سری های زمانی از معمول ترین روش های تحلیل میزان تبخیر- تعرق پتانسیل در معادلاتمختلف می باشند که با توجه به حل خطی پدیده پیچیده میزان تبخیر- تعرق پتانسیل یا کمبود اطلاعات مورد نیاز،نتایجی همراه با خطا ارائه می دهند. امروزه مدل های هوشمند با توجه به توانایی در حل پدیده های غیرخطی و پیچیده،کاربردهای فراوانی در مسائل روابط آب- خاک- گیاه پیدا کرده اند. در تحقیق حاضر ضمن معرفی برنامه ریزی ژنتیک (GEP) به عنوان یک روش صحیح برای تخمین مفدار تبخیر- تعرق پتانسیل با استفاده از داده های هواشناسی شهر تبریز، از این روش به منظور پیش بینی تبخیر- تعرق پتانسیل این شهر با استفاده از معادله فائو- پنمن- مونتیث استفاده گردید. با توجه به شاخص های آماری بکار گرفته شده نتایج حاکی از کارایی مناسب و دقت بالای برنامه ریزی ژنتیک در پیش بینی تبخیر- تعرق پتانسیل می باشد. همچنین راه حل های صریحی که نشانگر ارتباط بین متغیر های ورودی و خروجی باشد، بر مبنای برنامه ریزی ژنتیک ارائه گردیدند.کلیدواژه ها
برنامه ریزی ژنتیک، تخمین، تبخیر- تعرق پتانسیل، معادله فائو- پنمن- مونتیثمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.