مقایسه سه روش برآورد تبخیر وتعرق پتانسیل در آب وهوای کوهستانی (مطالعه موردی کردستان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب، خاک و هوا
  • کد COI اختصاصی: PWSWM02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 903
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ذولفقاری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، گروه مرتع و آبخیزداری

علی رضائی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

محمد مهدوی

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

یکی از مسائل موجود در بسیاری مباحث هیدرولوژیکی ، مهندسی رودخانه و مدیریت حوضه های آبخیز تعیینمقدار دقیق تبخیر وتعرق پتانسیل می باشد که توسط هیدرولوژیست ها به عنوان داده ورودی بسیاری ازمدلهایهیدرولوژیکی تشخیص داده شده است، اگرچه روش های زیادی برای تعیین تبخیر وتعرق وجوددارد اما به دلایلی ازقبیل خصوصیات اقلیمی هرناحیه، روش مخصوص و یا فرمول مخصوصی برای تعیین تبخیر و تعرق پتانسیل در هرمنطقه وجود ندارد. در این مطالعه تبخیر و تعرق با 3 روش پنمن مانتیس، بلانی کریدل و تورنت وایت به دستآمده است و نهایتاً تشخیص داده شده است که روش پنمن مانتیس نتایج بهتر ودقیق تری در مقایسه با سایر روشهامثل بلانی کریدل و تورنت وایت در مناطق کوهستانی دارد. همچنین روش بلانی کریدل نسبت به تورنوایت نتایجبهتر و واقعی تری رانشان می دهد

کلیدواژه ها

روش، تبخیر وتعرق، آب و هوای کوهستانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.