شناسایی چرخه های تجاری در اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: بیست و دومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی
  • کد COI اختصاصی: ACMFEP22_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین مجاب

کارشناس پژوهشکده پولی و بانکی

سیدمهدی برکچیان

استادیار دانشگاه صنعتی شریف و مدیر گروه مدلسازی پژوهشکده پولی و بانکی

چکیده

این مطالعه به شناسایی چرخه های تجاری در اقتصاد ایران در دوره 1: 1367-2: 1387 با استفاده از روش های آماری هیدریک و پرسکات (1997)، بکستر و کینگ (1999)، کریستیانو و فیتز جرالد (2003) و بوریج و نلسون (1981) (در حالت یک متغیره و چند متغیره) می پردازد. با توجه به فقدان یک مرجع رسمی برای تعیین دوران رونق و رکود در اقتصاد ایران، برای مقایسه نتایج روش های مختلف از دو فرض در رابطه با شرایط اقتصاد ایران استفاده می شود. یکی از این فروض به وضعیت اقتصاد ایران پس از دوره جنگ و فرض دیگر به رفتار سری تولید در شرایط رونق و رکود درآمدهای نفت مربوط می شود. نتایج نشان می دهند که روش بوریج و نلسون (1981) در حالت چند متغیره برای شناسایی چرخه های تجاری مناسب تر است. بر اساس این روش تاریخ گذاری چرخه های تجاری در اقتصاد ایران انجام گرفت.

کلیدواژه ها

چرخه های تجاری، فیلترهای سری زمانی، تجزیه بوریج نلسون JEL:E32, C01,C32, C51

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.