تعامل بین سیاست های پولی و نرخ ارز تحت شرایط بحران مالی و هدف کنترل قیمت ها
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: بیستمین همایش بانکداری اسلامی
- کد COI اختصاصی: AIBS20_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1222
نویسندگان
دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان
چکیده
نقش نرخ ارز در مورد اتخاذ سیاست های پولی در ادابیات اقتصاد کلان قدمت طولانی دارد. با این حال این مطلب تبدیل به موضوع مهمی در بین پژوهشگران به ویژه در شرایط بحران مالی کنونی شده است. اکثر مطالعات گذشته سعی در تبیین نقش سیاست پولی تحت شرایط بسته بودن اقتصاد داشته اند. برای مثال در قانون ساده تیلور، نرخ بهره به عنوان یک ابزار پولی تابع موزونی از شکاف تولیدی و تورم است. بر این اساس، نقش نرخ ارز در این قانون نادیده گرفته شده و فرض می شود که تنها یک سطح قیمت در بازار وجود دارد، و آن هم تحت تاثیر شوک های وارده و پیکره اقتصاد از سوی دیگر اقتصادهای دنیا قرار ندارد. بنابراین، اقتصاد بسته شرایط ثبات و حداکثر رفاه را به دست می آورد و نقش مستقیمی برای نرخ ارز در این اقتصاد در توابع واکنش سیاستی در نظر گرفته نمی شود. بیکن در جهان واقعی، اقتصادها دارای درجه های متفاوتی از باز بودن هستند و از یکدیگر تاثیر می پذیرند، و بنابراین سیاست های پولی متاثر از نرخ ارز هستند. برای مثال شوک وارده بر نرخ ارز همانند شرق آسیا منجر به گسترش بحران مالی به صورت فراگیر می شود. این مطالعه سعی در بررسی نقش نرخ ارز بر واکنش سیاست های پولی تحت شرایطی که هدف سیستگذاران تورم است، دارد. رابطه بین نرخ ارز و سیاست پولی به دو روش در این مطالعه بررسی شده است: یکی از طریق واکنش لحظه ای سیاست های پولی به شوک های نرخ ارز که ممکن است بحران مالی را در پی داشته باشد و دیگری واکنش های سیاست پولی به حرکات نرخ ارز. روش های بررسی این رفتارها از طریق رویکرد الگوی خود رگرسیون برداری و روش تعمیم یافته گشتاوری (GMM) است که در روش اول از داده های فصل دوم 1378 تا فصل سود 1387 و در روش دوم از داده های سالانه طی دوره 1352 تا 1386 استفاده شده است.کلیدواژه ها
نرخ ارز، سیاست پولی، بحران مالی، مدل ساختاری VAR، روش GMM، طبقه بندی JEL : E52, C22مقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.