ارائه مدل توسعه رفتارشهروندی سازمانی پایدار در نظام بانکی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 45
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-13-47_011
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1403
چکیده مقاله:
توسعه رفتار شهروندی سازمانی پایدار در نظام بانکی مورد اهمیت بالایی می باشد زیرا این حوزه مستلزم مدیریت مسئولانه و اطلاعات حساس است.هدف از این پژوهش ارائه مدل توسعه رفتارشهروندی سازمانی پایدار در نظام بانکی مورد بررسی قرار گرفته است، بدین منظور با بهره گیری از مصاحبه اکتشافی به همراه نظر سنجی از۱۹ نفر از مدیران نظام بانکی از روش نمونهگیری هدفمند به اشباع نظری رسیده و سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش تحلیل مضمون مورد بررسی و مدل پاردایمی توسط نرم فزار Maxqda۲۰ مورد تحلیل قرار گرفته است، یافته های پژوهش نشان از انواع عوامل علی(رهبری سبز و مدیریت، ساختار سازمانی، سیاستهای سازمانی و چشماندازه و نگاه سبز)، پدیده محوری( اقتصادی، اجتماعی، محیطی و فرهنگی)، راهبردها( انگیزشکارکنان، آموزش و فرهنگسازی سبز و ارتباطات)، مداخله گر نقش رهبری، فرهنگ سازمانی و سیستم پاداش)،زمینه ای( بستر فرهنگیسازمان، بسترتوسعهفناروی، بسترمالی و بسترساختاری) و پیامدها (عملکردسازمانی، صرفه جویی اقتصادی، بهبود و توسعه فرهنگ سازمانی سبز و ارتقا فرهنگ اجتماعی سبز و محیط زیست پایدار) بوده که، مدل تحقیق در سطح ابعاد و مولفه های مورد بررسی و اعتبار سنجی در مرحله کیفی انجام پذیرفت. نتایج نشان از طراحی مدل رفتارشهروندی سازمانی پایدار در نظام بانکی می تواند به بهبود تصمیمات مصرفی افراد و کاهش تاثیرات منفی بر محیط زیست و جوامع کمک نماید، این مدل می تواند به ارتقاء اخلاق مصرفی و توسعه پایداری در نظام بانکی کمک و به توسعه اصول اخلاقی در تصمیمات کمک که در نهایت منجر به تاثیر مثبت بر سیستم نظام بانکی خواهد داشت.
کلیدواژه ها:
development of citizenship behavior ، sustainable organizational citizenship behavior ، banking system. ، توسعه رفتارشهروندی ، رفتارشهروندی سازمانی پایدار ، نظام بانکی.
نویسندگان
مریم تهیدست شاهخالی
PhD student, Public Administration Department, Faculty of Management and Accounting, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran.
مهرداد گودرزوند چگینی
Professor, Department of Public Administration, Faculty of Management and Accounting, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran (Responsible Author)
سعید باقرسلیمی
Assistant Professor, Public Management Department, Faculty of Management and Accounting, Rasht Branch,Islamic Azad University, Rasht, Iran.
محمد دوستار
Associate Professor, Business Administration, Faculty of Literature and Humanities, Gilan University, Rasht, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :