تاثیر رفتاری واقتصادی ضریب مقاومت خاک بستر بروی مدلهای مختلف پی سازه ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCEC02_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاوری نصیری

کارشناس ارشد سازه، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

میکائیل یوسف زاده فرد

PH.D، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

چکیده

پی گسترده یک دال بتنی است که در همه نقاط به وسیله خاک حمایت شده است از آنجایی که خاک از نقطه نظرات مقاومت و سختی ضعیف تر از پی گسترده و بتنی بوده و واکنش خاک یک پارامتر خیلی مهم در طراحی پی های گسترده می باشد لذا سازگاری تغییر شکل پی گسترده و واکنش خاک برای هماهنگی با طرح پی گسترده با تاکید بر تغییرات دو عامل عناصر سازه ای و خصوصیات خاک ضروری است. مدلسازی ارتجاعی اندرکنش خاک پی با استفاده از فرض رفتار فنر مانند برای خاک امکان پذیر می باشد. تئوری وینکلر (تئوری فنرهای ارتجاعی یا تئوری بستر الاستیک) از تئوری های متداول و پرکاربرد در زمینه مدلسازی رفتار اندرکنش بین خاک و سازه با فرض رفتار ارتجاعی برای خاک است. عمده نواقصی که به تئوری وینکلر وارد می گردد ناشی از توزیع یکنواخت سختی فنری در مدلسازی خاک زیر پی می باشد که برای آن روش هایی پیشنهاد شده است در این مقاله در ابتدا به بررسی مدلهای مختلف اندرکنش خاک و شالوده می پردازد سپس با استفاده از تئوری پی های انعطاف پذیر مقایسه آن با پی های صلب در نهایت با ارائه رفع مشکلات تئوری وینکلر به ارائه روش فنرهای مزدوج مجازی جهت تحلیل و طراحی سازه ای و مقایسه آن با مدل وینکلر با تاثیرات ks می پردازد و با استفاده از نرم افزار safe12 و در قالب نمودارهای ارائه شده توسط نرم افزار matlab نتیجه گیری حاصل میشود.

کلیدواژه ها

ضریب عکس العمل بستر، روش Winkler، پی گسترده، پی انعطاف پذیر، تغییر شکل، تنش فنرهای مزدوج و SAFE12

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.