تحلیل برگشتی تغییر شکل تونل تیپ A راه آهن با استفاده از نرم افزار FLAC 2D (مطالعه موردی آخرین تونل راه آهن ایران در مرز ترکیه)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCEC02_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 988
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر بهروزیان

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، گروه خاک و پی، زنجان

فاطمه باقرزاده آلپاوتی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، گروه زمین شناسی مهندسی اهر، ایران

چکیده

جهت تعیین نقاط و محدوده های با پتانسیل بالای نشست و خطر آفرین و همچنین طراحی فضای زیرزمینی و سازه نگهدارنده از روشهای عددی استفاده می شود که کارایی و نتایج آن وابستگی بالایی به پارامترهای ورودی ژئوتکنیکی مصالح زمین دارد. مشخصات ژئوتکنیکی دارای مجهولات و تغییرات وسیعی بوده که تعیین دقیق آنها با روشهای آزمایشگاهی پیچیده پر هزینه مسیر می شود. یک روش کارا و دقیق برای تعیین این پارامترها استفاده از روش تحلیل برگشتی است که در آن با بهره گیری از نتایج حاصل از رفتار مگاری و ثبت عکس العمل های برجای زمین می توان پارامترهای واقعی توده در برگیرنده را تعیین و از آن برای تصحیح طراحی فضای زیر زمینی و سازه نگهدارنده در فازهای آتی و پروژه های مشابه سود جست. در این مقاله سعی شده است با استفاده از مدلسازی عددی تونل تیپ A راه آهن توسط نرم افزار FLAC و تغییر شکهای ثبت شده در تونل 85 راه آهن به روش مستقیم تحلیل برگشتی که بر مبنای بهینه تکرار استوار است، پارامترهای تغییر شکل خاک را تعیین کنیم. نتایج نشان میدهد که هر پارامتر سهم خاصی بر رفتار توده سنگ دارد و برخی پارامترها در هر حال تاثیر کمی دارند لذا بهتر است در انجام تحلیل آنالیز برگشتی در ابتدا توجه بیشتری به پارامترهای تاثیر گذارتر نمود. در انجام عملیات ژئوتکنیکی نیز با توجه به این مساله و دانستن مقدار اهمیت هر پارامتر می توان حجم عملیات مختلف را بصورت بهینه تعیین کرد.

کلیدواژه ها

تحلیل برگشتی، تغییر شکل، FLAC ، تونل راه آهن، رفتار نگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.