سطح مقطع بهینه طولی و عرضی در سازه های بادگیر به عنوانیک سیستم تهویه مطبوع در معماری قدیمی ایرانی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCEC02_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد جهانگیری

دانشجو مهندسی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه یاسوج

عبدالرضا زارع

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه یاسوج

مهدی جهانگیری

فارغ التحصیل مهندسی، گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز

چکیده

محدودیت منابع انرژی و نقش اساسی آن در پیشرفتهای صنعتی استفاده از انرژی های تجدید پذیر نظیر باد، خورشید، آب و ... را به عنوان گزینه ای مناسب مطرح کرده است. انرژی های تجدید پذیر علاوه بر مقرون به صرفه بودن، در داشتن محیط زیستی پاک و بدون آلودگی نقش مهمی را ایفاء می کند. از این رو بررسی سازه های قدیمی مانند بادگیرها که در گذشته استفاده فراوانی داشتند به نحوی که باعث استفاده در عصر مدرن گردد حائز اهمیت بوده و ارائه مدل هایی جدید جهت بهینه سازی آنها قابل تامل است. در این مقاله با استفاده از ریاضیات تغییرات و آنالیز نیروی باد بر روی بادگیرها مدلی بهینه ارائه شئه که مقاوم تر از مدلهای پیشین بوده و از نظر پارامترهای طراحی سازه های بادگیر، خصوصیات بهتری دارند. لذا مدل هذلولی گون در این خصوص ارائه شد. این مدل در حالیکه کمترین سطح در برابر باد را دارد، استحکام و مقاومت آن از بادگیرهای پیشین بیشتر بوده و به عنوان مدلی کاربردی جهت برجک بادگیری های نسل جدید پیشنهاد می گردند.

کلیدواژه ها

سازه های بادگیر، انرژی تجدیدپذیر باد، برجک، مهندسی سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.