بررسی و مقایسه خواص مکانیکی بتن حاوی پوزولان طبیعی چکنه، میکروسیلیس، نانوسیلیس و ترکیب آنها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCEC02_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان سلیمانی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

محمدرضا سهرابی

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمد حسن برازنده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

رشد روزافزون صنعت ساختمان در کنار رشد سایر صنایع، نیاز به تولید بتن مرغوب با مقاومت و دوام بالا، تحقیق در مورد بتن پرکیفیت را در دستور کار مهندسین و محققین تکنولوژی بتن قرار داده است. مسئله جدی دیگری که بر سر راه صنعت سیمان و بتن قرار دارد آنستکه سیمان پرتلند با آن همه مشکلات یاد شده تولید می گردد و لیکن در تهایت بتن حاوی آن از دوام کافی برخوردار نمی باشد. از طرفی تولید سیمان پرتلند علاوه بر آنکه مقادیر متعددی از منابع طبیعی مانند سنگ آهکو سوخت های فسیلی و غیره را از بین می برد بازاء هر تن سیمان تولید شده حدود یک تن گاز دی اکسید کربن که یکی از گازهای گلخانه ای آلاینده محیط زیست می باشد نیز ایجاد می شود. امروزه از پوزولانهای طبیعی و مصنوعی به عنوان جایگزین بخشی از سیمان مصرفی و به منظور ارتقای مشخصات فنی بتن از گامهای موثری است که در زمینه توسعه پایدار برداشته شده است. در حال حاضر استفاده از میکرو سیلیس در بتن به دلیل بهبود خواص سیمان از نظر مقاومت و دوام کاملا متداول شده است. از طرفی استفاده از پوزولانهای طبیعی در بتن به دلیل فراوانی، ارزان بودند و کاهش آلودگی محی زیست توجه محققان را در سالهای اخیر به خود جلب کرده است. استفاده توام از این مواد افزودنی می تواند علاوه بر بالا بردن خواص مدنظر در بتن از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد. در این پژوهش با توجه به پارامتر مقاومت فشاری 28 روزه به بررسی نقش پوزولان طبیعی چکنه، میکرئسیلیس، نانو سیلیس و ترکیب آنها در بتن می پردازیم. در این تحقیق از پودر پوزولان چکنه با نسبتهای 0 و 5 و 10 و 20 درصد وزنی سیمان، میکروسیلیس 10 و 20 درصد وزنی سیمان، نانو سیلیس با نسبت 2 درصد وزن سیمان، و ترکیب این درصدها با یکدیگر استفاده شده است. د رمرحله نخست تاثیر جایگزینی سیمان پرتلند با این سه پوزولان بصورت جداگانه بر مقاومت فشاری 28 روزه مورد ارزیابی قرار میگیرد و در مرحله بعد با جایگزینی درصدهای ترکیبی مختلف از آنها به جای سیمان مصرفی، مقاومت فشاری را تعیین و نسبت به مرحله نخست مقایسه شده اند. نتایج نشان میدهد که با افزودن پودر پوزولان طبیعی چکنه مقاومت فشاری 28 روزه نمونه های بتنی کاهش می یابد ولی با افزودت میکروسیلیس و نانو سیلیس مقاومت 28 روزه نمونه های بتنی افزایشی می یابد. همچنین مشاهده می شود که استفاده توان پوزولان طبیعی و صنوعی، میتواند افت مقاومت فشاری ناشی از مصرف پوزولان طبیعی را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

پوزولان چکنه، میکرو سیلیس، نانو سیلیس، بتن، مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.