بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC08_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 705
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رضایی

کارشناسی معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید

چکیده

چال زنی و انفجار جزو یکی از مهم ترین عملیات استخراج در معدن روباز به حساب می آید که نقش حیاتی در اقتصاد معدن دارد. در صورتی که الگوی انفجار معدن به صورت صحیح طراحی شده باشد، می تواند تاثیر مثبتی جهت کاهش هزینه ها داشته باشد. در ابتدای این مقاله با استفاده از سه روش تجربی Konya۲، ASH، Lopez پارامترهای نظیر ضخامت بار سنگ، فاصله داری طول چال، طول خرج و سپس باقی پارامترهای مهم انفجار بر مبنای این مقادیر از روش های مذکور محاسبه می کنیم، سپس برخی از پارامترهای مهم انفجار مانند خرج ویژه، حفاری ویژه ضریب سفتی و پرتاب سنگ نیز به منظور بررسی و مقایسه روش های مذکور محاسبه و آورده شده اند. همچنین قطر بهینه جهت حفاری در معدن نیز بررسی شده است.با مقایسه ی مقادیر بدست آمده از سه روش مذکور با پارامترهای انفجاری استفاده شده در معدن مشاهده می شود که الگوهای چال زنی و اتشباری در محدوده نسبتا نرمالی قرار دارند، اما مواردی همچون، قطر چال مورد استفاده (قطر ۳اینچ) مناسب چال های تولیدی این معدن نمی باشد و فقط جهت استفاده چال های ضربه گیر ، چال های کنترلی و پله های کوتاه پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

بهینه سازی الگوی انفجار معدن سنگ آهن، روش های تجربی، پرتاب سنگ، قطر بهینه، شبکه حفاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.