ساخت سلول خورشیدی با ابجاد پوشش نانومتری روی سطح به روش کندوپاش پلاسمایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی
- کد COI اختصاصی: IMTC05_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 83
نویسندگان
دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
ساخت سلول های خورشیدی کارآمد و بادوام برای پیشرفت فناوری های انرژی تجدیدپذیر بسیار مهم است. این مقاله جزئیات ساخت سلول های خورشیدی را با استفاده از کندوپاش پلاسما، با تمرکز بر استفاده از مس (Cu)، روی (Zn)، قلع (Sn) و گوگرد (S) به عنوان مواد کلیدی ارائه میدهد. این فرآیند با تمیز کردن و آماده سازی کامل لایه های شیشه ای یا سیلیکونی آغاز می شود. سپس از کندوپاش پلاسما برای رسوب لایه های نازک Sn, Zn, Cu و S بر روی لایه ها استفاده می شود. در نهایت، راندمان ۶.۳ درصد برای سلول خورشیدی با فیلم CZTS فوقالعاده نازک (~ ۴۵۰ نانومتر) به دست آمده است . نتایج این پژوهش نشان میدهد که اسپاترینگ دو فشاری روشی امیدوارکننده برای تولید سلولهای خورشیدی CZTS با راندمان بالا و هزینه پایین است.کلیدواژه ها
سلول خورشیدی، پلاسما، اسپاترینگ، دستگاهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.