بررسی وضعیت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) در آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاهی (مطالعه موردی: دانشگاه محقق اردبیلی، پایش سوم)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی
- کد COI اختصاصی: IMTC05_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 233
نویسندگان
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشجوی دکتری شیمی و حاصلخیزی خاک، کارشناس مسئول آزمایشگاه مرکزی، اردبیل، ایران
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار گروه علوم دام، رئیس آزمایشگاه مرکزی، اردبیل، ایران
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استادیار حوزه معاونت پژوهش و فناوری و رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران (شاعا)، تهران، ایران
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشجوی دکتری معماری کامپیوتر، کارشناس مسئول معاونت پژوهش و فناوری، اردبیل، ایران
چکیده
حوادث ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی در محیط کار بصورت کلی و بصورت اختصاصی در آزمایشگاه و کارگاه فضاهای آموزشی وپژوهشی در جهان، افراد و کاربران را با مخاطرات جدی و گوناگون روبه رو مینماید . بطور عمده عملکرد نا ایمن ۹۰ % و شرایط ناایمن ۹۰ % موجب بروز خطر است. استقرار و پایش نظام ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) در هر مجموعه بویژه فضای آموزشیو دانشگاهی که خود تولید کننده علم و کاربران آن نیز از سطح تحصیلات بالایی برخوردار هستند، از امور مهم در دانشگاه ها و مراکزپژوهشی میباشد که میتواند درصد بروز خطر را به میزان زیادی کاهش دهد . در این پژوهش که پایش سوم طرح می باشد، ارزیابیمرحله سوم از آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه محقق اردبیلی به تعداد ۱۲۰ واحد انجام شد. برای ارزیابی استاندارد ایمنیOHSAS ۱۸۰۰۱ و آیین نامه های حفاظت ملی و دانشگاهی و چک لیست های ابلاغی وزارت عتف، چک لیست قبلی با ۱۵۰ موردآماده و جهت انجام تحقیق یک گروه آموزشی با تعداد ۵ آزمایشگاه انتخاب و بر اساس آن بررسی شد. پس از دوره بررسی شش ماههجهت بهبود شرایط و موارد دوباره همین چک لیست مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به راهنمایی کارشناسان و مسئولین امر، استقرارو یا ارتقاء برخی استانداردها، اضافه نمودن برخی تجهیزات و رفع برخی ایرادات قبلی؛ سطح ایمنی، بهداشت و محیط زیست واحدمورد انتخاب نسبت به سطح ابتدای پژوهش پایش سوم ۵% افزایش یافت و از سطح ۸۲% قبلی به سطح ۸۷% رسید و نتایج به شورایHSE دانشگاه گزارش شد و مقرر شد مجددا هر سال و در بازه های شش ماهه تا حصول ایمنی ۱۰۰ درصدی ادامه یابد و پس از آننیز بطور مداوم جهت حفظ وضعیت استاندارد پایش و رصد صورت گیرد. این طرح برای بار اول و دوم نیز در سالهای قبل انجامشده و با ارزیابی نتایج پایش سوم، برای سالهای آتی و با حضور تمام آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه نیز انجام خواهد شد.کلیدواژه ها
ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE)، ارزیابی، دانشگاه، آزمایشگاه، کارگاهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.