استفاده از بادبندهای زانویی در مقاوم سازی قاب های بتن آرمه
- سال انتشار: 1382
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
- کد COI اختصاصی: SEE04_VR14
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2195
نویسندگان
استادیار دانشکده فنی- دانشگاه گیلان
استادیار دانشکده فنی- دانشگاه سمنان
کارشناس ارشد سازه
چکیده
با توجه به اینکه بر خی از ساختمان های بتن آرمه موجود مقاومت مناسبی در برابر بارها ی لرزه ای ندارند،لازم است روشی مناسب و اقتصادی جهت مقاوم سازی این ساختمان ها بکار رود. یکی از روش های مناسب دراین راستا استفاده از بادبند زانویی است . در این نوع مهاربند عضو قطری تأمین کننده سختی سیستم است،در حالیکه عضو زانویی با جاری شدن خود در زلزله های شدید شکل پذیری لازم را فراهم می کند و مانند یک فیوز شکل پذیر عمل کرده و مانع کمانش عضو قطری می شود . بدین طریق سختی و شکل پذیری تؤامًا برای سازه فراهم می گردد . در این مقاله هدف بررسی رفتار این نوع بادبندی در تقویت قاب های بتن آرمه می باشد .بدین منظور ابتدا جهت دستیابی به مشخصات هندسی و خواص مقاطع بهینه، رفتار این نوع مهاربند بصورت پارامتریک بررسی شده است . در ادامه به کمک مشخصات هندسی بدست آمده اثر این نوع مهاربند بر روی سختی و شکل پذیری قاب های چند طبقه مهاربندی شده با بادبند زانویی و بادبند ضربدری مقایسه شده است. بررسی های انجام شده حاکی از اثر مثبت این نوع مهاربندی در افزایش سختی و شکل پذیری قاب های بتن آرمه کوتاه (تا پنج طبقه) می باشدکلیدواژه ها
مقاوم سازی ، قاب بتن آرمه ، بادبند زانویی ، سختی ، شکل پذیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.