تاثیر عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست های مالی و استراتژیک شرکت ها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 12، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-12-46_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دالیا عیداوی

Financial Expert of Ahvaz Electricity Distribution Company

سعید نصیری

Department of Accounting, Islamic Azad University

زلیخا مرسلی ارزنق

Department of Accounting and Management, Islamic Azad University, karaj

علی تامرادی

Department of Accounting, Payame Noor University, Ramhormoz

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست های مالی و استراتژیک شرکت ها صورت گرفته است. به این منظور در چهار فرضیه تاثیر عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست های مالی (شامل: سیاست تامین مالی، سیاست تقسیم سود، سیاست سرمایه گذاری) و استراتژیک (انحراف استراتژیک) مورد بررسی قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات مرتبط با مبنای نظری از روش کتابخانه ای استفاده شد، همچنین برای آزمون فرضیه های پژوهش از داده های صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و بر مبنای اطلاعات ۱۴۵ شرکت در طی دوره زمانی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ استفاده گردید. نتایج نشان داد که عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست تامین مالی شرکت ها تاثیر مثبت معناداری دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست تقسیم سود و سیاست سرمایه گذاری شرکت ها تاثیر منفی معناداری دارد.  در نهایت نتایج نشان داده است که عدم قطعیت مالیاتی بر انحراف استراتژیک شرکت ها تاثیر منفی معناداری دارد. درواقع بر اساس نتایج پژوهش شرکت هایی که عدم قطعیت مالیاتی دارند، انگیزه بیشتری برای تامین منابع نقدی از طریق تامین مالی به روش بدهی دارند. از سوی دیگر چنین شرکت هایی به واسطه ریسک نقدینگی ناشی از عدم قطعیت مالیاتی تمایل کمتری برای تقسیم سود نقدی و سرمایه گذاری در پروژه ها دارند. همچنین مدیران در شرکت هایی که عدم قطعیت مالیاتی بالاتر است، احتیاط کرده و کمتر استراتژی های متمایز از سایر رقبا اتخاذ می نمایند

کلیدواژه ها

Tax Uncertainty, Financial Policies, Strategic Policies. Dividend Policy, Investment Policy, Strategic Deviation, عدم قطعیت مالیاتی, سیاست تامین مالی, سیاست تقسیم سود, سیاست سرمایه گذاران, انحراف استراتژیک.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.