فرصت ها و تهدیدات امنیتی شبکه ارتباطی نسل پنجم (۵G)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی علوم و مهندسی دفاعی با رویکرد مقابله با تهدیدات نوین دفاعی
- کد COI اختصاصی: ECDS10_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
دانشجوی دکترای تخصصی فضای سایبر، عضو هیئت علمی دانشگاه افسری امام حسین (علیه السلام)
چکیده
پیشرفت روزافزون شبکه های ارتباطی سیار از ۲G تا ۵G رشد ترافیک بی سابقه ای را به ارمغان آورده که انتظار میرود در صنایعمبتنی بر فناوری های نوظهور، مورد استفاده قرار گیرند.۵G صرفا یک پیشرفت جانبی نسبت به نسلهای قبلی ارتباطات سلولار نخواهد بود، بلکه در عوض آنچه را که بسیاری « انقلابصنعتی بعدی» نامیده اند، به ارمغان می آورد. ۵G همه چیز؛ از خدمات مالی گرفته تا دفاع ملی، شبکه های برق و خدمات ارائه-شده در شهرهای هوشمند و.. را به هم مرتبط تر و کارآمدتر می کند.انواع مختلفی از خدمات؛ مانند پهنای باند سیار پیشرفته و ارتباطات با تاخیر کم، نشان دهنده افزایش حملات به اطلاعاتشخصی کاربران، اطلاعات محرمانه و حریم خصوصی است، بنابراین، ارزیابی های امنیتی برای مقابله با این حملات، ضروری است.ارتباطات ۵G در مقایسه با ارتباطات ۴G از نظر سرعت، استفاده از پروتکل و تنظیمات شبکه، به طور خلاقانه تری پیشرفته تراست. انتظار می رود ۵G با ارائه سرعت بیشتر، ظرفیت بالا و تاخیر کم، پیشرفت فوق العادهای را علاوه بر شبکه سلولار، درصنایع بزرگ و اقتصادهای کلان هم به ارمغان بیاورد. اگرچه ارائه دهندگان خدمات ۵G به یکپارچگی، محرمانه بودن و دردسترس بودن داده ها قول میدهند، اما امنیت همچنان یک دغدغه مهم است که باید به آن توجه شود. این مقاله ضمن بیانفرصت های نسبی ۵G ، تهدیدات رایجی که بر آن متصور است و همچنین چالش های امنیتی ۵G را ارائه می کند.کلیدواژه ها
سل پنجم، شبکه های ارتباطات، اپراتورهای موبایل، گسترش شبکه ی ارتباطی، اینترنت اشیاءمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.