تحلیل ساختار زیبایی شناختی الحاقیات (سوزن دوزی های) البسه زنان ترکمن صحرا
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی زبان تزیین در طراحی مد ولباس
- کد COI اختصاصی: CONFZT02_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 259
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه آموزشی گرافیگ دانشگاه اراک
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه نقاشی دانشگاه سوره
چکیده
از روزگاران کهن، طبیعت محل تولد، زیست و پناهگاه انسان بوده است. هم زیستی انسان با طبیعت باعث رشدمتعادل غریزه و عقل در انسان است. انسان بر اساس نیازهای خود با کشف روابط طبیعی موجود در طبیعت راهرا برای آسوده تر زیستن بر خود هموار می نماید؛ اما با این همزیستی قوه غریزه انسان در طبیعت تربیت یافته ودر کشاکش بلایی طبیعت فهم درستی از زیبایی، زشتی، تعادل و عدم تعادل و ... پیدا می نماید. انسان هموارهبه دنبال ثبت این وقایع و تجربیات خود از این همزیستی بوده است. با توسعه زندگی شهری انسان ترک زبانیکه به عنوان یکی از اقام مهاجر در شمال شرقی دریای خزر زیست می نمود بستر زندگی تاریخی خود را متاثراز عوامل جغرافیایی، تاریخی و سیاسی در طبیعت گستراند و تجربه خود را به اشکالی تزیینی بر روی لباس شرحو بسط داد. سوزن دوزی های ترکمن )سیاه دوزی( از تجربه زیسته انسانی که همچنان هم آغوشی زیست خودبا طبیعت را حفظ کرده است. در پژوهش حاضر سعی در آن است تا با مطالعه بنیادی و استفاده از روشتوصیفی-تحلیلی به مطالعه زیبایی شناختی سوزندوزی پوشاک زنان ترکمن صحرا پرداخته شود. مهم ترین یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که ترکمن ها در ایده، طراحی و متریال به طور کلی از طبیعت پیرامون خوداستفاده نموده اند. در تحلیل ساختار زیبایی شناسی ترکمن ها ذوق و سلیقه و اصول مبانی ساختاری تربیت شده ایشان حاصل همزیستی طولانی و زندگی در یک جغرافیای طبیعی است. عناصر تزیینی، رعایت نسبت درساختار فرمی عناصر، رعایت تعادل در ساختار و رنگ در الحاقیات پوشاک (سوزن دوزی ها) زنان ترکمن متاثر ازبازتاب تعامل ایشان با طبیعت پیرامون خود است. انسان ترکمن (زنان) خود را بخش از طبیعت دانسته و درامتداد آن زیست می کند.کلیدواژه ها
ترکمن صحرا، تزیینات، الحاقیات لباس، سوزن دوزی ترکمن، فلزکاریمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.