ارزیابی شاخص آسایش اقلیمی استان بوشهربه روش شاخص دما- رطوبت (THI)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی
  • کد COI اختصاصی: COLIMACONF01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب قائدی

استادیار اقلیم شناسی، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، شیراز، جمهوری اسلامی ایران

پیام مساعدی

انشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی، گروه جغرافیا ، دانشگاه پیام نور، شیراز، جمهوری اسلامی ایران

چکیده

شاخص آسایش حالتی است که فرد یا افراد با محیط اطراف احساس رضایت نمایند . احساس آسایش و کارایی بدن انسان به برخیفاکتورهایی شامل شرایط جوی (دمای هوا ، رطوبت هوا ، سرعت باد و . . .)و شرایط صوتی و نوری محیط بر احساس آسایش و کاراییانسان موثر هستند . در شرایطی که هوا بیش از حد گرم یا سرد باشد فرد احساس نا آرامی خواهد داشت . همچنین در یک دمای ثابتاگر رطوبت هوا و سرعت باد تغییر کند احساس آسایش فرد تغییر خواهد نمود .هدف از این پژوهش تعیین شاخص آسایش در استانبوشهر می باشد. آگاهی از شاخص آسایشی انسان در منطقه ای همچون استان بوشهر که دارای سواحل پر جاذبه و مناطق دیدنی می باشدنقش مهمی در برنامه ریزی مسئولان استانی و کشوری جهت جذب گردشگر و ارتقاء صنعت گردشگری ایفاء می نماید. به طور معمولعوامل آب وهوایی شرایط مطلوب و احساس آسایش انسان را تحت تاثیر قرار می دهند. دما و رطوبت دو عامل مهم آب و هواییهستند که در احساس آسایش انسان نقش ویژه ای دارند. از جمله روابطی که بر اساس آن می توان برآوردی از آسایش انسان داشت، شاخص شاخص دما- رطوبت (THI) می باشد. این شاخص بر اساس دما و رطوبت محاسبه می گردد. در این پژوهش ابتدا میانگین ماهانهدما و رطوبت شهرهایی از استان بوشهر که دارای ایستگاه هواشناسی می باشند محاسبه گردید و با توجه به فرمول، شاخص آسظایش دما و رطوبت (THI) تعیین گردید. در نهایت نیز با توجه محدوده این شاخص ، وضعیت آسایشی طی ماههای مختلف در استانبوشهر مشخص گردیدند. به منظور درک بهتر، نتایج حاصله از طریق نرم افزار GIS بصورت نقشه ارائه شده است.

کلیدواژه ها

استان بوشهر، شاخص آسایش، شاخص دما-رطوبت، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.