ارزیابی اثرات ضد میکروبی ساپونین جدا شده از گیاه شیرین بیان بر رده سلولهای ریوی القاشده توسط استرپتوکوک پنومونیه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 21، شماره: 85
- کد COI اختصاصی: JR_JCPS-21-85_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 129
نویسندگان
دانشکده مهندسی پزشکی ،دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران ، ایران
بخش بیوتکنولوژی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، ایران
چکیده
< p> التهاب راه هوایی نقش مهمی در پاتوژنز سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS)، آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) ایفا می کند و درمان ضد التهابی به طور موثر علائم این بیماری ها را بهبود می بخشد. بیش از ۳۰ گونه از جنس Glycyrrhiza وجود دارد که به طور گسترده در سراسر جهان گسترش یافته است. عصاره های ریشه شیرین بیان اثرات مفیدی در درمان عفونت های گلو، سل، بیماری های تنفسی، کبدی، ضد باکتریایی، ضد التهابی و نقص ایمنی دارد. بنابراین، تمرکز این مقاله بر مکانیسم ضد باکتریایی ساپونین عصاره های شیرین بیان و اثرات درمانی آن بر روی باکتری استرپتوکوکوس پنومونیه است. هدف از این مطالعه بررسی ساپونین استخراج شده از Glycyrrhiza glabra (شیرین بیان) و خواص ضد باکتریایی آن است. لیپیدها و ترکیبات فنلی در طی فرآیند جداسازی ساپونین مبتنی بر دستگاه سوکسله حذف شدند. با استفاده از روش میکرودیلوشن براث، فعالیت آنتی میکروبی برعلیه استرپتوکوک پنومونیه و اثرات آن بر روی فعالیت اینترفرون نکرون گاما بررسی شد. نتایج آنالیز MIC و MBC نشان داد که در غلظت ۱۰ میکرومول، هیچ ناحیه مهاری مشاهده نشد. با این حال، در غلظت های ۲۰ (۴/۶ میلی متر)، ۴۰ (۶/۱۷ میلی متر) و ۱۰۰ (۹/۲۱ میلی متر) مناطق مهار باکتری با استانداردها قابل مقایسه بود. نتایج الایزا نشان داد که اثر تعدیل کنندگی ایمنی با افزایش IFN-γ در کنار عدم تاثیر منفی بر رشد سلولی و درصد زنده مانی در ارتباط هست. در نتیجه، این مطالعه نشان می دهد که حتی در غلظت های پایین، ساپونین شیرین بیان فعالیت های ایمنومدولاتوری و ضد باکتریایی امیدوارکننده ای را در شرایط آزمایشگاهی در برابر S.pneumoniae نشان می دهد.< /p>کلیدواژه ها
ساپونین، استرپتوکوک پنومونیه، اثر ضد میکروبی، تنظیم سیستم ایمنیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.