استراتژی نقش معلمان در آگاهی بخشی فرهنگ کتابخوانی و رشد توسعه ذهنی دانش آموزان در جامعه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی نگرش های نوین در مسائل آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: EDPNU01_241
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 88
نویسندگان
کارشناسی شیمی دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده
مقاله "بررسی نقش معلمان در ترویج فرهنگ کتابخوانی و علاقه مندی به مطالعه در دانش آموزان" کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و تعالی انسانی است. از دیرزمان اهمیت مطالعه و آن سخن ها رفته است. کتاب، حتی در کتابخوانی نزد اهل علم و ادب شناخته شده است و درباره روزگار پیشرفتهای چشمگیر بشر در عرصه های دانش، تمدن و فرهنگ، نه تنها اهمیت خود را از دست نداده، بلکه جنبه های گسترده تر، تازه تر و جلوه های پایدارتر یافته است. کتابخوانی، راهی برای دستیابی به دانایی و توانایی است که به آدمی در فهم و درک درست، یاری میرساند و کلید گذر از محدودیت ها و جهالت ها و ورود به دنیای گسترده و ژرف است. از همین رو، مطالعه پنجرهای به سوی اندیشه ها، تجربه ها، آموخته ها و اندوخته هاست. مطالعه و خواندن همیشگی و مادام العمر اساس فرهنگ کتابخوانی است. کتاب و کتاب خوانی و میزان گرایش به مطالعه، امروزه یکی از شاخص های توسعه به شمار می رود. بررسی ها نشان می دهد مطالعه و کتاب خوانی وضعیت مطلوبی در ایران ندارد و عمدتا مردم ایران از خرید و یا مطالعه کتاب گریزانند و اقدامات لازم و جدی جهت ترویج و اشاعه فرهنگ مطالعه صورت نگرفته است. برای رفع موانع و ایجاد زمینه و بستر لازم جهت ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه، نهادهای مختلف در ۵ بخش، شامل خانواده، مدارس و نظام آموزشی، کتابداران و کتابخانه ها، دولت و رسانه های گروهی و ناشران و کتاب فروشی ها ، باید با رفع مشکلات موجود، هم سو و هم هدف، به سمت مشخصی حرکت کنند. نقش خانواده خانواده عامل بسیار موثری در ایجاد عادت به مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی است. محیط و شرایط خانواده، روش تربیتی و آموزشی والدین ، طرز تفکر و نگرش والدین در رابطه با مطالعه و کتابخوانی، وجود کتب و نشریات قابل دسترس و همچنین سطح اقتصادی و پایگاه اجتماعی خانواده، نقش بسزایی در تقویت عادات مطالعه و کتابخوانی دارد. نقش مدارس و نظام آموزشی پس از خانواده، دشوارترین وظیفه در اشاعه کتابخوانی در هر جامعه ای بر عهده مدارس و نظام آموزش و پرورش آن جامعه است. اگر دانش آموز در مدرسه با کتاب آشنا شده و لذت مطالعه، خودآموزی و افزایش معلومات عمومی را درک کند و به مطالعه خو بگیرد، در تمام دوران زندگی، از کتاب دست نمیکشد.کلیدواژه ها
معلمان ، فرهنگ، کتابخوانی ، علاقه مندی ، مطالعه ، دانش آموزاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.