بررسی نقش بازی در کسب مهارت های اجتماعی کودکان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی نگرش های نوین در مسائل آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: EDPNU01_237
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 98
نویسندگان
کارشناسی ،علوم تربیتی ،دانشگاه پیام نور کوار
چکیده
اجتماعی شدن انسان فرآیندی است که از بدو تولد، درهر انسانی رخ می دهد و تا پایان عمر وی نیز ادامه می یابد. اما همان طور که گفته شد، این دوران کودکی است که بیشترین تاثیر را در فرآیند اجتماعی شدن کودک می گذارد. در این دوران است که انسان زبانی برای تعامل با دیگران، و مهارت های اجتماعی دیگر را یاد می گیرد. بنابراین نقش والدین و خانواده بر تربیت و روند اجتماعی شدن کودک بسیار تاثیرگذار است. البته لازم به ذکر است که نحوه اجتماعی شدن کودکان در جوامع مختلف متفاوت است و ممکن است یک فرهنگی بیش از حد خونگرم و فرهنگ دیگری بیش از حد سرد به نظر برسند. بنابراین، گاهی معیار دقیقی برای اجتماعی بودن وجود ندارد. در این میان، به طور کلی کودک نیاز دارد یک سری از مهارت هایی را یاد بگیرد که به فرآیند اجتماعی شدن وی کمک می کنند. شناخت اصول بازی با کودک می تواند به ما کمک کند محیط سالم تری برای فرزند خود ایجاد کنیم. مهارت های اجتماعی بخش بسیار مهمی از رشد اجتماعی-عاطفی کودکان هستند و شخصیت وی را در جامعه شکل می دهند. ما هر روز از مهارت های اجتماعی خود برای برقراری ارتباط و تعامل در جامعه استفاده می کنیم. هرچند، چنین مهارت هایی از دوران کودکی در ما نهادینه شده و تا آخرعمر این نهادینه شدن نیز ادامه پیدا می کند. اما بخش اصلی و مهم یادگیری این مهارت ها، در دوران کودکی است که انسان را برای یک زندگی اجتماعی بهتر، آماده می کند. کودکان هنجارها و رفتارهای قابل قبول در جامعه را از طریق تعامل اجتماعی خود با والدین، معلمان و بعدا در دوران کودکی، از همسالان خود می آموزند. در این پژوهش به بررسی نقش بازی در کسب مهارت های اجتماعی کودکان پرداخته می شود.کلیدواژه ها
بازی،مهارت اجتماعی، کودکان، ارتباطاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.